Hidroelectrica intra din nou in insolventa - "o lovitura de gratie data societatii"

Marti, 25 Februarie 2014, ora 18:10
6259 citiri
Hidroelectrica intra din nou in insolventa - "o lovitura de gratie data societatii"

Hidroelectrica va intra din nou in insolventa, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis un recurs al firmelor aflate in proces cu aceasta companie de stat.

Informatia a fost oferita de Remus Vulpescu, fost membru al Consiliului de supraveghere al Hidroelectrica, potrivit Digi24.

Contactat telefonic, Remus Borza, fostul administrator judiciar al companiei de stat, nu a putut sa confirme, dar a intarit faptul ca "intrarea in insolventa ar fi o catastrofa".

"Am atras atentia inca de saptamana trecuta ca e posibila o asemenea solutie. (...) Adevaratii creditori trebuia sa fie citati. Instanta a omis aceasta solicitare si a trecut la judecare", a declarat Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere Hidroelectrica, marti seara, la Realitatea Tv.

Divizarea Hidroelectrica: Ce ar putea sa se intample cu "perla" energiei

Anuntul vine dupa ce in ultimele zile s-a vorbit chiar si despre divizarea companiei, iar fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a avertizat ca Hidroelectrica risca sa intra in insolventa, daca pierde vreun proces cu "baietii destepti", iat asta ar insemna" o lovitura de gratie data societatii".

Un milionar din Mures a cumparat 9 microhidrocentrale de la Hidroelectrica

Hidroelectrica a mai intrat in insolventa in iunie 2012, insa a reusit sa iasa din insolventa in aceeasi luna a anului 2013. Principalul motiv a fost vanzarea de energie la preturi mai mici decat tarifele normale existente pe piata, prin contracte preferentiale ce au fost incheiate cu "baietii destepti" din energie.

Compania are o capacitatea de productie care reprezinta aproximativ 30% din totalitatea unitatilor de productie din tara noastra, asigurand anual in jur de o treime din necesarul de electricitate.

V.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Hidroelectrica insolventa, #Hidroelectrica Remus Borza, #Hidroelectrica baieti destepti , #insolventa