Hidrosind acuza conditii grele de munca - 73% dintre angajati sunt bolnavi

Vineri, 31 August 2012, ora 09:33
2733 citiri
Hidrosind acuza conditii grele de munca - 73% dintre angajati sunt bolnavi

Dupa ce un raport al administratorului judiciar al Hidroelectrica, firma Euro Insol, a aratat ca salariile si sporurile angajatilor au reprezentat una dintre cauzele insolventei companiei, Sindicatul Hidrosind a prezentat conditiile grele de munca in cadrul companiei.

"Cele 438 de milioane de lei cheltuite de Hidroelectrica intr-un an pentru cei peste 5.000 angajati includ CAS-urile la angajat si angajator, somaj etc.", au aratat sindicalistii.

Hidroelectrica ar putea trece la concedieri

Acestia au prezentat situatia angajatilor: 37% din salariatii companiei sufera de hipertensiune, 12% - de cardiopatii cronice, iar alti 24% - de boli ale ochilor sau urechilor, potrivit Romania Libera. De aceea au rezultat 23.000 de zile de concediu medical.

"Administratorul judiciar ne-a mai semnalat o anomalie: prin contractul colectiv de munca, prioritatea la angajare o au rudele actualilor angajati, ceea ce face ca in prezent, din aproximativ 8.000 de angajati (incluzand Hidroserv-urile), 3.000 sa fie rude", au mai aratat sindicalistii, precizand ironic ca poate ar fi "mai bine sa concedieze toti salariatii Hidroelectrica, pentru ca fiecare familie de trei persoane din Romania sa economiseasca 50 de lei intr-un an de zile din factura de energie electrica".

Hidrosind: Negocieri pentru taierea salariilor si disponibilizari la Hidroelectrica

In plus, mai spun sindicalistii, daca toti angajatii ar fi concediati, economiile ar reprezenta "doar" 4 lei din factura lunara la energia electrica a unei familii medii.

"In concluzie, noi incercam sa spunem ca politica sociala nu este o rusine, ea sta la baza stabilitatii statului. Ea trebuie promovata, nu distrusa. Faptul ca in unele companii exista o protectie a salariatului mai buna trebuie sa constituie o baza pentru extinderea ei, inclusiv in mediul privat", au subliniat sindicalistii.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a precizat, miercuri, ca ar putea avea loc concedieri in cadrul acestei companii. Borza sustine ca ponderea personalului TESA, de 40%, este mult prea mare si ca reprezinta o situatie "inadmisibila" pentru o companie aflata in procedura de insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#Hidroelectrica angajati bolnavi, #Hidroelectrica concedieri colective TESA, #Hidroelectrica insolventa Borza , #insolventa