Isar: Din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica ramane in picioare

Marti, 19 Iunie 2012, ora 14:47
1835 citiri
Isar: Din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica ramane in picioare

Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat, marti, ca, din punct de vedere tehnic, privatizarea Hidroelectrica "ramane in picioare", considerand ca procedura de reorganizare este una fezabila.

"Reorganizarea este o procedura judiciara. Ce se poate raspunde, va raspunde seful consiliului de administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu. Ca urmare, din punct de vedere tehnic, raspunsul meu este ca este o procedura fezabila. Din punct de vedere tehnic, privatizarea ramane in picioare", a precizat Isar, in cadrul unei conferinte.

Hidroelectrica a facut cerere de intrare in insolventa (Video)

El a completat ca va fi continuat calendarul de privatizari si se va incerca imbunatatirea pozitiei companiilor pe piata.

Hidroelectrica SA a depus in 15 iunie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care solicita intrarea in insolventa. Tribunalul Bucuresti va lua in discutie miercuri cererea formulata de Hidroelectrica SA de intrare in insolventa.

Insolventa Hidroelectrica: Pana unde se merge pentru a scapa de baietii destepti

Consiliul de Administratie a decis sa solicite intrarea in insolventa a Hidroelectrica din cauza piederilor inregistrate de companie in 2011 si in primele cinci luni ale acestui an, a scaderii cifrei de afaceri si a cresterii datoriilor cu termen scadent de plata mai mare de 90 de zile.

Ce a dus la cererea insolventei Hidroelectrica

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a precizat, printr-un comunicat, ca decizia de intrare in insolventa a Hidroelectrica a fost luata de Consiliul de Administratie (CA) al societatii si ca ministerul nu interfereaza in niciun fel in procedurile judiciare in care sunt implicate societatile comerciale cu capital de stat.

Ce se va intampla cu banii obtinuti din privatizarea companiilor de stat

Fondurile care vor fi obtinute in urma privatizarilor companiilor de stat vor fi folosite pentru capitalizarea si dezvoltarea acestora, urmand sa fie respectat calendarul stabilit anterior, a declarat marti ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar.

"Statul urmareste nu doar zeci de milioane, avem nevoie de mai mult. Continuam discutiile cu consortiile care au fost selectate, dar uneori lucrurile merg mai usor, alteori mai dificil. Banii din privatizari vor ramane in companii. Astfel, vor fi capitalizate pentru a avea forta si a se dezvolta. Companiile care vor veni vor trebui sa dovedeasca ca au capacitatea de a face transfer de tehnologie si know-how", a precizat Isar.

Oficialul Ministerului Economiei a adaugat ca se incearca evitarea greselilor din cazul Petrom sau Transelectrica.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...