O noua lovitura pentru Hidroelectrica: Contractele cu baietii destepti, din nou in vigoare?

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 22:10
2088 citiri
O noua lovitura pentru Hidroelectrica: Contractele cu baietii destepti, din nou in vigoare?

Contestatiile "baietilor destepti" la decizia de reziliere a contractelor cu Hidroelectrica au fost trimise din nou spre judecare, in urma deciziei de marti a Curtii de Apel Bucuresti, astfel ca aceste contracte ar putea intra din nou in vigoare, a declarat, miercuri, Remus Vulpescu, fostul administrator special al producatorului de energie.

"Contestatiile baietilor destepti fusesera respinse, dar, odata cu deciziile de ieri (marti - n.red.), hotararea de respingere a contestatiilor a fost casata. Astfel, contestatiile se vor judeca din nou. Prin urmare, exista riscul ca aceste contracte sa intre din nou in vigoare, pentru ca solutia ar putea fi oricare", a spus Vulpescu.

Totodata, au fost retrimise spre judecata si contestatiile formulate de acesti traderi la decizia de intrare in insolventa a Hidroelectrica.

"Contestatiile la intrarea in insolventa fusesera si ele respinse, iar acum s-a dispus rejudecarea lor. La fel, decizia ar putea fi oricare, asa ca exista si posibilitatea sa revenim la situatia dinainte de insolventa (iunie 2012 - n.red.) ", a mai spus Vulpescu.

Hidroelectrica intra din nou in insolventa - "o lovitura de gratie data societatii"

Potrivit acestuia, in prezent trebuie asteptata redactarea hotararilor de marti ale Curtii de Apel Bucuresti.

"Trebuie verificat de urgenta un aspect: de ce bancile si creditorii care nu au depus contestatie la tabelul creditorilor nu au fost citati deloc. Au fost citati doar cei care au facut recurs, care era obligatoriu sa fie citati, avand calitate de recurenti. Asa ca restul creditorilor sunt nemultumiti, adica cei cu creante recunoscute, care nu au fost citati deloc", a aratat Vulpescu.

Ce incearca sa faca statul

Remus Vulpescu a explicat ca, in cazul bancilor care au creante de recuperat de la Hidroelectrica, acest lucru inseamna un impact deosebit asupra rezultatelor aferente anului trecut.

"Pentru banci, intrarea in insolventa a companiei inseamna ca sunt obligate sa provizioneze din nou toate creantele, ceea ce o sa afecteze rezultatele financiare pe 2013. Acest lucru o sa lipseasca statul de zeci de milioane de euro din impozitul pe profit. Bancile pot sa formuleze recurs in anulare. Aceasta este calea exceptionala de atac a deciziei Curtii de Apel de ieri", a subliniat Vulpescu.

Tot miercuri, Gabriel Dumitrascu, seful diviziei de Privatizari din Departamentul pentru Energie, a precizat ca institutia pe care o conduce mai dispune de o cale de atac extraordinara impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de reintrare in insolventa a companiei Hidroelectrica.

"Am discutat cu avocatii si avem o cale extraordinara de atac. Vom incerca sa readucem Hidroelectrica la starea de ieri dimineata (marti dimineata, inainte de decizia Curtii de Apel - n.red.) si sa continuam procesul de listare, astfel incat compania sa fie listata in termenul asumat in fata FMI (iunie 2014 - n.red.) ", a spus Dumitrascu.

Citeste si:
Florin Cîțu: Voi cere o analiză despre cum ne-am pregătiti de valul 4 VIDEO
Florin Cîțu: Voi cere o analiză despre cum ne-am pregătiti de valul 4 VIDEO
Premierul Florin Cîțu, aflat într-o vizită oficială la Sinaia, spune că va cere o anchetă despre cum a fost pregătit valul 4. ”Este anormal și cineva trebuie să răspundă pentru...
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Ludovic Orban: „Eu nu pot să cred că preşedintele României a pus mâna pe telefon să-l sune pe un preşedinte de filială să-i spună «sprijină-l pe Cîţu»"
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că unii preşedinţi liberali de filiale judeţene transmit mesajul că preşedintele României îl sprijină la alegerile interne ale PNL din...
Sursa: AGERPRES