Ponta: Hidroelectrica va reveni pe piata, dupa ce va fi "curatata"

Marti, 24 Iulie 2012, ora 11:07
2162 citiri
Ponta: Hidroelectrica va reveni pe piata, dupa ce va fi "curatata"
Foto: Arhiva

Hidroelectrica va reveni in aceasta toamna pe piata normala, fiind "curatata de ceea ce o impiedica sa actioneze normal", a declarat marti premierul Victor Ponta, la Palatul Victoria, precizand ca acest lucru se va intampla ca urmare a masurii de intrare in insolventa a companiei.

"Masura luata (in cazul Hidroelectrica, n.r.) va duce in aceasta toamna la revenirea pe piata normala a celui mai mare jucator din zona energiei, curatat de ceea ce il impiedica sa actioneze normal. Aceasta realizare va fi unul din cele mai importante mesaje pentru o viata economica sanatoasa, neinfluentata politic si de alte interese", a declarat Victor Ponta.

Potrivit acestuia, masurile luate in acest caz "vor deschide practic procedurile pentru reformele structurale, pentru punerea pe piata a pachetelor de actiuni de la societatile din energie si tot ceea ce ne-am angajat in acordurile noastre cu institutiile internationale". "Cazul Hidroelectrica este un caz vechi, de ani de zile, de folosire a unor practici neconcurentiale si a unor practici de favorizare.

Hidroelectrica va renegocia contractele pentru constructii, menenanta si reparatii

Acest caz a fost ridicat autoritatilor romane si de FMI si CE. A existat probabil intentia, dar niciodata nu a existat actiunea de a opri contractele bilaterale care au prejudiciat din 2010 incoace cu peste un miliard de euro Hidroelectrica si implicit o piata concurentiala corecta", a mai spus Ponta.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei intrevederi pe care primul ministru o are la aceasta ora cu reprezentantii Camerelor de Comert nationale, bilaterale si ai Camerelor de Comert straine reprezentate in Romania.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Hidroelectrica insolventa, #Ponta Hidroelectrica revine piata normala , #insolventa