Profit istoric pentru Hidroelectrica - Afla castigul urias

Luni, 08 Iulie 2013, ora 17:00
2383 citiri
Profit istoric pentru Hidroelectrica - Afla castigul urias

Hidroelectrica a inregistrat, in primul semestru din 2013, un profit mai mare decat cel bugetat pe tot anul.

Astfel, acesta a fost in valoare de 481 milioane lei (109,5 milioane euro), reprezentand o evolutie spectaculoasa de la pierderile de 202 milioane lei din perioada similara a anului trecut.

In plus, castigul companiei de stat este mai mare cu 47 milioane de lei fata de nivelul bugetat pentru intregul an.

"Profitul inregistrat de Hidroelectrica se datoreaza maximizarii veniturilor si implicit a profitabilitatii, ca efect al denuntarii contractelor bilaterale cu traderii de energie, cu producatorii termo si cu contractorii generali.

Este rezultatul renegocierii a aproximativ 500 de contracte dezavantajoase pentru Hidroelectrica, a redimensionarii organigramei cu consecinta disponibilizarii a 900 de salariati, a comasarii sucursalelor, a optimizarii proceselor de productie si a eficientizarii vanzarii pe cele cinci canale de distributie", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

In primul semestru, afacerile Hidroelectrica au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), in crestere cu 33,4% de la nivelul de 1,26 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni din 2012.

De asemenea, productia de electricitate a crescut cu 17,1%, de la 7 milioane de MWh la 8,2 milioane MWh, dupa ce in iunie, compania a realizat un record absolut, de peste 1,643 milioane MWh, cu circa 113.000 MWh mai mult decat in iunie 2012 si cu 80.000 MWh peste media lunara a ultimilor 17 ani.

Record la Hidroelectrica

Compania de stat a iesit din insolventa, luna trecuta, dupa 13 luni, insa administratorul judiciar, avocatul Remus Borza, a anuntat ca disponibilizarile vor continua.

Hidroelectrica a iesit din insolventa - Ce urmeaza

Hidroelectrica va organiza, in iulie, o licitatie internationala pentru vanzarea a 25 de microhidrocentrale, cu un pret de pornire de 73,6 milioane lei, ca parte dintr-un plan de cedare a 88 de microhidrocentrale, unitati cu o productie mai mica de 10MW.

#profit record Hidroelectrica, #profit istoric Hidroelectrica, #profit Hidroelectrica primul semestru, #profit Hidroelectrica , #insolventa