Remus Borza, urmarit penal pentru conflict de interese la Hidroelectrica

Joi, 29 August 2013, ora 15:23
3650 citiri
Remus Borza, urmarit penal pentru conflict de interese la Hidroelectrica

Administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, specialistul in insolventa Remus Borza, este urmarit penal pentru conflict de interese.

Acesta ar fi directionat catre propria sa firma de avocatura un numar de 34 de contracte de asistenta judiciara, potrivit sursazilei.ro.

Aceste contracte au fost platite de catre compania de stat Hidroelectrica, pe care Remus Borza a administrat-o timp de un an. Documentele prezinta si semnatura acestuia, potrivit unei rezolutii a Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, obtinute de jurnalistii suresei citate.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, Ionut Oprea, a confirmat ca urmarirea penala in cazul lui Borza a fost inceputa din 18 iulie, acesta fiind acuzat de "conflict de interese prevazut de articolul 253 indice 1 Cod penal".

Oprea a adugat ca, in acelasi dosar, mai este urmarita penal inca o persoana, cu aceleasi acuzatii, potrivit Mediafax.

Cine este presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica

Borza a fost numit, in iulie, presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica de catre Ministerul Economiei. Documentul intocmit de procurori mai arata ca, alaturi de Borza, pentru conflict de interese mai este urmarita penal si avocata Nicoleta Munteanu.

Aceasta este, de asemenea, specialist in insolventa, dar si asociat in Euro Insol si Borza si Asociatii, cele doua firme care gestioneaza interesele Hidroelectrica.

Un text de lege citat de procurori in rezolutie il oblige pe Borza sa se suspende din functie in conditiile in care incalca Statutul si Codul de Etica profesionala.

" (...) potrivit art. 29 lit. a) din OUG nr. 86/2006, privind organizarea activitatii practicienilor in insolventa, in cadrul procedurii insolventei, practicianul este obligat sa se abtina, sub sanctiunea suspendarii din profesie, daca se afla in stare de incompatibilitate sau conflict de interese, asa cum sunt acestea definite in Statut si in Codul de Etica Profesionala", se precizeaza in document.

Reorganizarea Hidroelectrica ii va aduce lui Borza peste 2 milioane euro

In rezolutie se mai arata ca firma Euro Insol, al carei reprezentant legal este Munteanu, a incheiat mai multe contracte cu Societatea Civila Profesionala de Avocati Borza si Asociatii.

Constractele de asistenta juridica au fost semnate in perioada noiembrie 2012 - februarie 2013 si presupuneau oferirea de asistenta juridica, reprezentare, semnare si depunere de acte in mai multe procese de la Tribunalul Bucuresti.

"Toate sumele de bani au fost achitate din averea debitoarei, respectiv a SC Hidroelectrica SA., prin ordine de plata emise de Borza Remus Adrian", au notat procurorii.

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com