Sindicalistii din Hidroelectrica ameninta cu proteste daca se aproba intrarea in insolventa

Marti, 19 Iunie 2012, ora 23:22
2482 citiri
Sindicalistii din Hidroelectrica ameninta cu proteste daca se aproba intrarea in insolventa

Sindicatele din cadrul Hidroelectrica au anuntat ca vor recurge la proteste in situatia in care instanta va aproba intrarea in insolventa a societatii, a anuntat Decebal Sulea, presedintele Hidrosind.

"Este o decizie foarte grava, care afecteaza atat societatea, cat si pe salariati. Vad aceasta decizie ca pe un lucru necurat. Nu a fost nimic transparent. Hotararea a fost luata de un Consiliu de Administratie care nu este definitiv. S-a luat aceasta decizie pentru a se putea vinde active din Hidroelecrica. Am discutat cu directorii acum cateva zile si nu s-a discutat de asa ceva.

In urma cu o luna a fost analiza financiara a anului 2011 si s-a aprobat incheierea cu un profit de un milion si ceva de euro. O sa atacam cererea Hidroelectricii pentru intrarea in insolventa. Am facut o adresa pentru a se stabili treimea din instalatii pentru greva. O sa stabilim si un program, de proteste. Daca instantsa est5e corecta, nu va aproba cererea de insolventa", a declarat Decebal Sulea, citat de Adevarul

Hidroelectrica a cerut intrarea in insolventa din cauza lipsei lichiditatilor, in vederea identificarii problemelor si a solutiilor la aceste probleme, a declarat, marti, Remus Vulpescu, seful Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI) si presedintele Consiliului de Administratie al companiei.

"Ne referim numai la prevederile referitoare la reorganizare, nu avem nimic asociat cu falimentul, vanzarea de active sau diminiuarea unor capacitati de productie si cu speculatii ca s-ar urmari nationalizarea sau vanzarea companiei sau, in general, orice altceva decat corectarea problemelor cu care aceasta companie se confrunta", a precizat Vulpescu.

Intrarea in insolventa ar urma sa permita Hidroelectrica sa rezilieze o parte din contractele cu "baietii destepti".

In 2010, clientii Hidroelectrica erau companiile Alro Slatina, Energy Holding, Europec, Electromagnetica, CLMB Pationar Brasov, Electrocarbon, ArcelorMittal Galati, Alpiq Romindustries, CHN Petrosani, Alpiq Romenergie, EFT Romania, Electrica, Salrom si Luxten Lightining.

Anul trecut au fost reziliate contractele cu Salrom, CNH, CLMB Patinoar Brasov si Luxten.

Pretul mediu incasat de Hidroelectrica pentru electricitatea vanduta prin contractele bilaterale in 2010 a fost de aproximativ 122 lei/MWh, iar in 2011 a urcat usor la 130 lei/MWh, cu mult sub preturile de pe bursa energiei OPCOM, care depaseau 200 lei/MWh.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#insolventa Hidroelectrica, #Hidrosind, #proteste , #insolventa