Remus Borza: Baietii destepti nu au plecat niciodata din Hidroelectrica

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 08:51
2221 citiri
Remus Borza: Baietii destepti nu au plecat niciodata din Hidroelectrica
Foto: DC News

Remus Borza, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, sustine ca acele firme ale "baietilor destepti" care cumparau energie la preturi mici pentru a o vinde mai departe cu profit nu au plecat niciodata din compania de stat.

Declaratiile sale vin in contextul in care, miercuri seara, un consilier al ministrului Energiei si un sef al Hidroelectrica au fost retinuti pentru o mita de 1,4 milioane de euro.

"Ei nu au plecat niciodata. Si eu sunt o victima a baietilor destepti in ceea ce priveste dosarul penal instrumentat de Parchetul Curtii de Apel. Tentatia e foarte mare pe cea mai ieftina energie din piata, trebuie sa recunoastem. Mecanismul e absolut identic ca in contractele de anul trecut sau de anii trecuti cu traderii de energie. Era un contract in care Hidroelectrica nu castiga 1 leu, pierdea 50 de lei la fiecare megawatt vandut. 210 milioane de lei, adica vreo 50 de milioane de euro", a spus Remus Borza, pentru Digi24.

Remus Borza, urmarit penal pentru conflict de interese la Hidroelectrica

Procurorii DNA l-au retinut, miercuri, pe Ioan Mihaila, membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica si consilier al ministrului Energiei si pe Eugen Bradean, director de trading al Hidroelectrica, intr-un dosar de coruptie.

Cei doi negociau, in momentul arestarii, o mita in valoare de 1,4 milioane de euro pentru un vot favorabil in cadrul CA al Hidroelectrica pentru vanzarea unei cantitati de energie in valoare de 270 miloane de euro catre o firma din Romania, potrivit unui comunicat DNA, remis Ziare.com.

Consilier al ministrului Energiei si sef Hidroelectrica, retinuti pentru mita - Spaga promisa de 1,4 mil. de euro

Mita ar fi urmat sa fie livrata prin intermediul unui contract pe numele unei firme offshore. Ministrul delegat al Energiei, Constantin Nita, se afla cu premierul Ponta intr-o vizita in SUA.

#Hidroelectrica baieti destepti Remus Borza, #declaratie Hidroelectrica Remus Borza, #capusare Hidroelectrica , #mita