Remus Vulpescu, denuntatorul in dosarul spagii de la Hidroelectrica (Video)

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 13:33
3525 citiri
Remus Vulpescu, denuntatorul in dosarul spagii de la Hidroelectrica (Video)
Foto: Romania TV

Remus Vulpescu, directorul de cabinet al ministrului de Finante, Daniel Chitoiu, este denuntatorul in cazul dosarului de mita in care a fost implicata compania Hidroelectrica.

Vulpescu este cel care a denuntat actele de coruptie pentru care DNA a anchetat Hidroelectrica, au declarat surse judiciare citate de B1 TV.

Potrivit procurorilor anticoruptie, Ioan Mihaila, membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica si consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, i-ar fi promis lui Remus Vulpescu 1,4 milioane de euro, ca spaga pentru ca acesta sa faciliteze semnarea unui contract de peste 260 de milioane de euro intre Hidroelectrica si firma clujeana Energon Power&Gas S.R.L.

Mita ar fi fost negociata prin intermediul lui Eugen Bradean, directorul Hidroelectrica, si ar fi urmat sa fie transferata prin conturi off-shore.

Consilier al ministrului Energiei si sef Hidroelectrica, retinuti pentru mita - Spaga promisa de 1,4 mil. de euro

Procurorii DNA l-au retinut, miercuri, pe Ioan Mihaila, membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica si consilier al ministrului Energiei si pe Eugen Bradean, director de trading al Hidroelectrica, intr-un dosar de coruptie.

Ioan Mihaila a fost ulterior a fost eliberat din functia de consilier al ministrului Energiei, in timp ce departamentul pentru Energie al Hidroelectrica va propune demiterea lui Eugen Bradean din directoratul companiei, informeaza B1 Tv. De asemenea, Hidroelectrica urmeaza sa puna la dispozitia organelor abilitate toate informatiile necesare finalizarii anchetei.

Cei doi negociau, in momentul arestarii, o mita in valoare de 1,4 milioane de euro pentru un vot favorabil in cadrul CA al Hidroelectrica pentru vanzarea unei cantitati de energie in valoare de 270 miloane de euro catre o firma din Romania, potrivit unui comunicat DNA, remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Remus Vulpescu denuntator Hidroelectrica, #Remus Vulpescu spaga dosar DNA, #consilier Chitoiu spaga Hidroelectrica , #mita
Comentarii
Poza 4lea
4lea
rank 5
Si Nita? asta are doua perechi de +++? El cand va fi demis?