În câte rate își pot plăti românii facturile primite cu întârziere de la Hidroelectrica. Anunțul ANRE

Luni, 20 Martie 2023, ora 22:49
3026 citiri
În câte rate își pot plăti românii facturile primite cu întârziere de la Hidroelectrica. Anunțul ANRE
Femeie care citește o factură FOTO Unsplash

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, a explicat luni, 20 martie, ce pot face clienții Hidroelectrica după ce primesc facturile.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a anunţat luni că a amendat compania de stat Hidroelectrica, cu 400.000 de lei. Amenda a fost dată pentru că nu a emis facturi pentru cei 482.638 de clienţi finali din portofoliu şi pentru că nu a răspuns sau a întârziat în transmiterea răspunsurilor la solicitările adresate de clienţi.

”Semnalele sunt că Hidroelectrica a început să emită facturile și se pare că o parte din clienți au primit facturile pe luna august, deci încep să recupereze.

În continuare există o întârziere de cinci, șase luni. Putem să sperăm că vor recupera cât de repede se poate.

Între timp, ANRE a aprobat noul regulament de furnizare de energie electrică care prevede exact pentru aceste situații, când furnizorul emite cu întârziere facturi care cuprind o perioadă mai mare decât o perioada normală de facturare, adică de o lună, obligatoriu clientului trebuie să i se ofere posibilitatea plății eșalonate, în cel puțin atâtea rate câte luni se facturează prin factura respectivă.

Suntem convinși că cei de la Hidroelectrica vor oferi clienților plata eșalonată”, a declarat Zoltan Nagy, pentru Antena3 CNN.

#Hidroelectrica, #facturi energie, #plata in rate, #ANRE , #Hidroelectrica