
Guvernul Romaniei s-a angajat in fata FMI si a Comisiei Europene sa anuleze toate contractele bilaterale ale Hidroelectrica, pentru care tranzactiile nu au fost intermediate de bursa de energie OPCOM.
Angajamentul, facut in aceasta toamna in ultimele negocieri cu FMI si CE, a fost inclus ca o masura distincta in memorandumul tehnic aferent scrisorii de intentie, fara sa faca referire la procedura concreta de anulare a contractelor, informeaza Mediafax.
FMI a solicitat Guvernului privatizarea a 51% din Hidroelectrica - Surse
In documentul guvernamental se prevede ca, in cazul Hidroelectrica sa se trimita "preavize de anulare a tuturor contractelor bilaterale care nu au fost tranzactionate la OPCOM, pana la sfarsitul lunii decembrie 2011".
Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Hidroelectrica foloseste sursele regenerabile si a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii, realizand o productie record de 19,5 TWh.
Directorul Hidroelectrica a demisionat
Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.
Ministerul Economiei a publicat pe site proiectele de hotarare pentru aprobarea strategiilor de vanzare a 10% din actiunile Hidroelectrica prin metode specifice pietei de capital.
Inceputul e mai greu.
Daca-i mai controlati putin si la avere, o sa vedeti... Vezi tot