100 de sindicalisti Hidrosind au protestat la Cotroceni

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 15:30
1215 citiri
100 de sindicalisti Hidrosind au protestat la Cotroceni
Foto: Arhiva

Circa 100 de sindicalisti din Federatia Hidrosind au pichetat Presedintia, cantand "Marsul triumfal" din opera Aida de Verdi, nemultumiti de divizarea Hidroelectrica, reprezentantii lor fiind chemati la discutii de un consilier al lui Traian Basescu.

Sindicalistii Hidrosind, care au mai pichetat totodata miercuri dimineata si sediul Ministerului Economiei din Capitala, spun ca au decis ca, la sfarsitul lui octombrie, sa organizeze o greva, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale.

"Greva nu va fi indreptata spre un partid anume, ci spre decizia Ministerului Economiei de a diviza Hidroelectrica, prin includerea ei in cele doua companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic. Aproape 1.500 de angajati din Hidroelectrica si hidroservuri si-ar putea pierde slujba prin infiintarea acestor doua companii.

Iar minerii din Valea Jiului vor fi cei mai afectati, pentru ca s-ar putea inchide o parte din mine, din cauza datoriilor CNH. Am ales sa cantam Marsul triumfal pentru ca suntem siguri ca presedintele ne va intelege cerintele", a declarat miercuri presedintele Comisiei de Strategie si membru al Biroului Operativ din Hidrosind, Ilie Rosu.

Federatia Sindicala Hidroelectrica Hidrosind isi continua astfel actiunile de protest impotriva divizarii Hidroelectrica, dupa ce pe 17 septembrie circa 900 de sindicalisti Hidrosind au pichetat Ministerului Economiei, precum si sediile centrale ale PSD si PD-L din Capitala.

Sindicatul Hidrosind a acuzat in repetate randuri autoritatile ca doresc "spargerea" Hidroelectrica, pentru a vinde hidrocentralele aflate in portofoliul companiei la un pret mic. Hidrocentralele companiei urmeaza sa fie incluse in cele doua companii care vor rezulta din reorganizarea sectorului energetic.

Dan Gheorghiu, presedintele-director general al Institutului de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) a anuntat marti ca furnizorul si distribuitorul de energie electrica Electrica a fost scos din componenta celor doua mari companii care vor rezulta in urma reorganizarii sectorul energetic, cel putin pana in 2013, pentru a "da o sansa marilor jucatori privati".

Astfel, in noua varianta propusa, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), Nuclearelectrica, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), si trei sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea, SH Slatina si SH Sibiu. Cea de-a doua companie va cuprinde Electrocentrale Bucuresti, CTE Deva si CET Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita), Compania Nationala a Huilei (CNH).

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#pichetare Presedintie, #sindicalisti Hidrosind, #divizare Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica