Hidroelectrica reintra pe profit

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 23:32
2601 citiri
Hidroelectrica reintra pe profit

Hidroelectrica, companie aflata in insolventa, a inregistrat un profit de 144 milioane de lei in primul trimestru, pe fondul vanzarilor in crestere de pe bursa.

"Hidroelectrica a inregistrat un profit brut de 144 milioane lei repartizat astfel: 52 milioane de lei in ianuarie, 48 de milioane de lei in februarie si 44 de milioane de lei in martie. Pe primul trimestru al anului 2012 societatea a inregistrat o pierdere de 136 milioane lei", se arata intr-un comunicat al companiei.

De la inceputul anului, compania a reusit sa tranzactioneze 4.100 GWh la un pret mediu de 184 lei /MWh.

Pentru 2013, Hidroelectrica a estimat un profit record de 434 milioane de lei, "la o productie de doar 13 TWh, cu mult mai mare decat cel inregistrat de societate in 2010, cand la o productie de 20 de TWh societatea a raportat un profit de doar 292 milioane de lei", se mai precizeaza in comunicat.

In luna martie 2013 s-au judecat, in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti si contestatiile "baietilor destepti" Energy Holding, EFT, Alpiq, Alro, Elsid, Electrocarbon prin care solicitau daune de 1,3 miliarde lei pentru denuntarea de catre Euro Insol a contractelor bilaterale si pentru activarea clauzei de forta majora din toamna anului 2012. Pe 10 aprilie instanta a respins cererile traderilor de energie.

Hidroelectrica este in inlsoventa din iunie 2012, fiind administrata de firma Euro Insol, condusa de Remus Borza.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#profit Hidroelectrica, #Hidroelectrica insolventa , #stiri Hidroelectrica
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Unde-n Lume-o mai fi vreun domeniu energetic neprofitabil?