Remus Borza, trimis in judecata: Lucrurile astea le-am facut la vedere (Video)

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 10:12
4559 citiri
Remus Borza, trimis in judecata: Lucrurile astea le-am facut la vedere (Video)

Presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Remus Borza, a fost trimis joi in judecata pentru conflict de interese.

Borza a fost acuzat ca in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica.

"Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au finalizat cercetarile si au dispus prin rechizitoriu trimiterea in judecata a inculpatilor Borza Remus Adrian si Munteanu Nicoleta cercetati in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de conflict de interese prev de art. 253 C.pen.

Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Bucuresti.

Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, remis Ziare.com.

"Toata lumea stia ca avocatul Borza reprezinta Euro Insol si Hidroelectrica in instanta. Asta este o maxima ipocrizieVii acum in 2013 sa te minunezi de un lucru de care erai informat inca din octombrie 2012. Lucrurile astea le-am facut la vedere. (...)

Mergem in instanta, asta-i viata. E o vorba la mine in Ardeal: 'In pomul care face poame toata lumea da cu pietre'. (...)

Sustin cu toata convingerea nevinovatia mea dar lucrul asta se va dovedi in instanta", a spus Borza la Digi 24.

Contractele au fost atribuite casei de avocatura Borza de catre Comitetul Creditorilor

Potrivit acestuia, contractele au fost atribuite casei sale de avocatura de catre Comitetul Creditorilor, nu catre administratorul judiciar Borza, iar dosarele au fost castigate intr-un termen record de avocatii de la Borza.

Remus Borza a fost pus sub urmarire penala pentru conflict de interese la sfarsitul lunii august. Potrivit Digi 24, el a sustinut ca aceasta este o grava eroare judiciara, pentru ca activitatea sa de practician in insolventa sau avocat nu poate fi asimilata unei functii publice.

Conform unei rezolutii din 8 iulie a Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, Remus Borza a fost acuzat de procurori ca ar fi directionat spre casa sa de avocatura 34 de contracte de asistenta juridica platite de Hidroelectrica.

Remus Borza a fost administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, in prezent fiind presedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

Dupa ce a declarat ca a decis sa plece de la conducerea Hidroelectrica, Borza a renuntat la aceasta decizie in urma unei discutii purtate vineri cu premierul Victor Ponta, cu ministrul interimar al Economiei, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Borza: Am decis sa raman la Hidroelectrica dupa ce m-am intalnit cu Ponta, Chitoiu si Nita

Hidroelectrica a intrat in insolventa pe 20 iunie 2012, administrator judiciar al companiei a fost desemnata firma Euro Insol, detinuta de Remus Borza.

La momentul intrarii in insolventa, compania avea datorii de peste 4,4 miliarde de lei si cu pierderi de 350 milioane de lei. Termenul de iesire din insolventa a companiei a fost 26 iunie, cand Tribunalul Bucuresti a confirmat ca s-a realizat la timp acest demers.

Hidroelectrica se lauda cu un record

Hidroelectrica a avut in septembrie un profitul brut de circa 40 de milioane de lei, la o productie de doar 828 GWh. Dupa primele 9 luni din 2013, profitul brut realizat a fost de 681 de milioane lei, iar cifra de afaceri de 2.282 de milioane lei.

Citeste si:
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Premierul Cîțu face cadou Bisericii Ortodoxe Române imobilul Schitului Darvari și Ferma Vlăsiei, în sedința Guvernului de mâine
Guvernul condus de Florin Cîțu dorește trasmiterea în mod gratuit, prin hotărâre de Guvern, a două imobile aflate în prorietatea statului către Biserica Ortodoxă Română. În nota de...
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Vlad Voiculescu: ”România a comandat iraţional vaccinuri şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe decât orice altă ţară din Europa”
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că ancheta DNA cu privire la vaccinurile cumpărate de România este bine-venită, întrucât ţara noastră a comandat iraţional...
Sursa: Ziare.com