Start cu stangul pentru Hidroelectrica la a doua iesire pe piata de energie

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 12:35
2071 citiri
Start cu stangul pentru Hidroelectrica la a doua iesire pe piata de energie
Foto: Arhiva

Contrar asteptarilor, primele sase oferte de vanzare ale celui mai mare producator de energie din Romania, nu au avut succesul scontat. Cu toate ca pretul de oferta a fost unul destul de bun, prin comparatie cu restul ofertelor de vanzare plasate in aceasta perioada pe OPCOM, cumparatorii nu s-au inghesuit sa cumpere energia hidro ce ar urma sa fie livrata pe tot parcursul anului viitor.

In contextul in care Hidroelectrica a plasat pe Piata Centralizata a Contractelor Bilaterale nu mai putin de 35 de pachete (in perioada 30 octombrie-05 noiembrie), totalizand o cantitate de energie de 1,7 TWh, lipsa ofertelor de cumparare inca de la primele licitatii ridica multe semne de intrebare, relateaza Energy Center.

Starea de insolventa si perioada pe care se va intinde aceasta, cota de participare a Hidroelectrica pe segmentul reglementat, dar mai ales noile prevederi ale Legii energiei (123/2012) pot fi cateva din motivele pentru care traderii nu au marsat la oferta Hidroelectrica.

Paradoxal, intr-un interval de doar trei luni, succesul Hidroelectrica pe bursa pare a se transforma intr-un semiesec, daca si pentru viitoarele licitatii istoria se va repeta.

Cititi mai mult despre Start cu stangul pentru Hidroelectrica la a doua iesire pe piata de energie pe Energy Center.

#Hidroelectrica piata OPCOM, #vanzare electricitate Hidroelectrica, #insolventa Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica