Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut procesele cu Hidroelectrica privind rezilierea contractelor

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 15:42
6405 citiri
Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut procesele cu Hidroelectrica privind rezilierea contractelor

Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut definitiv procesele cu Hidroelectrica, dupa ce contractele lor cu producatorul de energie au fost reziliate in perioada insolventei Hidroelectrica, anunta Euro Insol, fostul administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Baietii destepti" din energie au fost denumiti partenerii Hidroelectrica din contractele pe termen lung, incheiate prin negociere directa incepand cu anul 2004. In aceasta categorie au intrat traderi de energie, mari consumatori - producatori industriali, dar si furnizori de echipamente si servicii.

"Dupa ce Tribunalul Bucuresti a dat in fond castig de cauza Euro Insol si Hidroelectrica in toate actiunile formulate de traderii de energie, de producatorii Alro, Elsid, Electrocarbon si de contractorii Romelectro si Andritz, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut integral hotararile Tribunalului si a respins irevocabil pretentiile contestatorilor", se arata intr-un comunicat Euro Insol.

"Suntem aproape de finalul unei batalii judiciare intinse pe o perioada de peste patru ani si care a facut obiectul a peste 150 de procese instrumentate in fata Tribunalului Bucuresti, a Curtii de Apel Bucuresti sau a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prin aceste actiuni, baietii destepti voiau sa obtina anularea denuntarii contractelor de catre administratorul judiciar si continuarea in aceleasi conditii vadit detrimentale pentru Hidroelectrica a acestor contracte pana in 2018, respectiv 2019", a declarat Remus Borza, coordonatorul Euro Insol.

Acesta aminteste ca, din derularea acestor contracte, in perioada 2006-2012, Hidroelectrica a fost prejudiciata cu peste un miliard de euro.

"In subsidiar, traderii de energie cereau instantelor de judecata 600 de milioane de euro reprezentand daune pentru denuntarea acestor contracte frauduloase. Pe 19 ianuarie 2018 se vor judeca recursurile baietilor destepti la inchiderea procedurii insolventii Hidroelectrica. Atunci speram sa punem punct unuia dintre cele mai mari jafuri din istoria post decembrista a Romaniei", a continuat Borza.

Euro Insol si Hidroelectrica au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Stanescu, Milos, Dumitru si Asociatii.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: AGERPRES