Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut procesele cu Hidroelectrica privind rezilierea contractelor

Marti, 27 Decembrie 2016, ora 15:42
7001 citiri
Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut procesele cu Hidroelectrica privind rezilierea contractelor
Foto: Facebook/Remus Borza

Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut definitiv procesele cu Hidroelectrica, dupa ce contractele lor cu producatorul de energie au fost reziliate in perioada insolventei Hidroelectrica, anunta Euro Insol, fostul administratorul judiciar al Hidroelectrica.

"Baietii destepti" din energie au fost denumiti partenerii Hidroelectrica din contractele pe termen lung, incheiate prin negociere directa incepand cu anul 2004. In aceasta categorie au intrat traderi de energie, mari consumatori - producatori industriali, dar si furnizori de echipamente si servicii.

"Dupa ce Tribunalul Bucuresti a dat in fond castig de cauza Euro Insol si Hidroelectrica in toate actiunile formulate de traderii de energie, de producatorii Alro, Elsid, Electrocarbon si de contractorii Romelectro si Andritz, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut integral hotararile Tribunalului si a respins irevocabil pretentiile contestatorilor", se arata intr-un comunicat Euro Insol.

"Suntem aproape de finalul unei batalii judiciare intinse pe o perioada de peste patru ani si care a facut obiectul a peste 150 de procese instrumentate in fata Tribunalului Bucuresti, a Curtii de Apel Bucuresti sau a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Prin aceste actiuni, baietii destepti voiau sa obtina anularea denuntarii contractelor de catre administratorul judiciar si continuarea in aceleasi conditii vadit detrimentale pentru Hidroelectrica a acestor contracte pana in 2018, respectiv 2019", a declarat Remus Borza, coordonatorul Euro Insol.

Acesta aminteste ca, din derularea acestor contracte, in perioada 2006-2012, Hidroelectrica a fost prejudiciata cu peste un miliard de euro.

"In subsidiar, traderii de energie cereau instantelor de judecata 600 de milioane de euro reprezentand daune pentru denuntarea acestor contracte frauduloase. Pe 19 ianuarie 2018 se vor judeca recursurile baietilor destepti la inchiderea procedurii insolventii Hidroelectrica. Atunci speram sa punem punct unuia dintre cele mai mari jafuri din istoria post decembrista a Romaniei", a continuat Borza.

Euro Insol si Hidroelectrica au fost aparate in instanta de avocatii de la Borza si Asociatii, respectiv Stanescu, Milos, Dumitru si Asociatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Hidroelectrica procese baieti destepti, #Hidroelectrica procese , #stiri Hidroelectrica