A murit jurnalista care a inventat termenul supermodel

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 06:32
2446 citiri
A murit jurnalista care a inventat termenul supermodel
Hilary Alexander a murit la 77 de ani FOTO facebook

Hilary Alexander, una dintre primele jurnaliste de modă de pe Fleet Street și fost director de modă la The Daily Telegraph, care a murit la vârsta de 77 de ani, a fost reporter și scriitoare.

Vedeta a colaborat cu publicații importante, precum BBC, CNN și The Daily Telegraph. Ceea ce o face de-a dreptul specială pe regretata Hilary este că ea a fost cea care a inventat cuvântul folosit în ziua de azi în industria modei, „supermodel”.

Hilary era o dependentă declarată de muncă, cu un amestec de activități și a trăit o viață dedicată meseriei sale.

Emigrând din Noua Zeelandă, locul ei de naștere, mai întâi în Australia, apoi în Hong Kong, cu visul de a scrie pentru ziare, a devenit mai întâi reporter de știri la The China Mail, înainte de a fi promovată la rolul de editor de modă.

S-a mutat în Marea Britanie în 1982 și a ocupat un post la pagina pentru femei a cotidianului The Daily Telegraph (așa cum era pe atunci), unde a rămas timp de 26 de ani. Alexander a fost o prietenă loială pentru mulți oameni din lumea modei, printre care designerii Gianni Versace, Zandra Rhodes, Lee McQueen, Julien Macdonald și Richard Quinn. Toți îi recunoșteau nu numai pasiunea, dar știau că se pot baza pe "Hils" pentru a păstra un secret - fie că era vorba de o rochie de mireasă regală sau de un proces.

#Hilary Alexander, #deces, #77 ani, #jurnalista de moda, #inventatoare termen supermodel , #stiri media
Comentarii
Poza Ionut175
Ionut175
rank 5
493 citiri.condolences