Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Clinton nu a reusit sa convinga in dezbaterea televizata cu Obama

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 08:33
1637 citiri
Clinton nu a reusit sa convinga in dezbaterea televizata cu Obama

Hillary Clinton, devansata de rivalul ei Barack Obama in cursa pentru investitura democrata, a profitat de o dezbatere televizata care a avut loc, joi seara, in Texas pentru a sublinia deosebirile dintre ei, dar nu a reusit sa-si destabilizeze rivalul, relateaza AFP.

Ea a incercat, timp de 90 de minute, fara sa reuseasca, sa gaseasca un punct nevralgic pentru a-l infrange pe Obama. Cu putin inainte de finalul dezbaterii, fosta Prima Doamna a SUA a luat initiativa de a-i strange mana senatorului de Illinois.

"Indiferent ce se va intampla in aceasta cursa, este o onoare pentru mine sa fiu aici cu Barack Obama. Este cu adevarat o onoare", a spus o Hillary Clinton vizibil emotionata.

Inainte, ea a explicat tot ce o separa de Obama, fie ca a fost vorba despre Cuba (ea ar refuza o intalnire cu liderii cubanezi, daca ar fi aleasa presedinte), fie ca a fost vorba despre asigurarile de sanatate (Hillary a spus ca planul lui Obama ar lasa 15 milioane de americani neacoperiti, in timp ce Obama a afirmat ca toti americanii ar avea de beneficiat).

"Exista diferente privitoare la bilantul nostru. Marturisesc ca am fost amuzata seara trecuta, cand unui sustinator al lui Obama i s-a cerut sa spuna unele dintre lucrurile pe care care acesta le-a realizat si nu a putut sa raspunda. Actiunile valoreaza mai mult decat cuvintele", a declarat Hillary.

Ea a incercat sa atace talentul oratoric al lui Obama. "Daca aceasta candidatura a dumneavoastra se bazeaza pe cuvinte, ar trebui macar ca aceste cuvinte sa va apartina. A lua pasaje din discursurile altora nu este schimbarea in care se poate crede. Este schimbarea Xerox", a spus ea.

Aceste cuvinte au nemultumit asistenta."Notiunea ca l-as fi plagiat pe codirectorul meu de campanie este pur si simplu stupida. Oamenii s-au saturat de astfel de stupiditati", i-a raspuns Obama.

Clinton a incercat sa ia initiativa pe chestiuni de asigurari de sanatate si experienta politica, dar nu a reusit sa ofere argumente noi.

Obama a inregistrat 11 victorii consecutive de la "Super tuesday" din 5 februarie. La 4 martie vor avea loc alegeri in Texas si Ohio, iar Hillary trebuie neaparat sa castige, daca vrea sa se mentina in cursa cu sanse reale.

Insa, potrivit unui sondaj publicat, joi, de Washington Post, ea este practic la egalitate cu Obama in Texas (48% pentru ea, 47% pentru Obama), iar in Ohio 50% o prefera pe Hillary, fata de 43% pe Obama.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Clinton, #nu a reusit, #sa convinga, #dezbatere televizata, #Obama , #Barack Obama