Hillary Clinton, stearsa din istorie de o publicatie israeliana ultra-ortodoxa

Marti, 10 Mai 2011, ora 22:58
2176 citiri
Hillary Clinton, stearsa din istorie de o publicatie israeliana ultra-ortodoxa
Foto: The Huffington Post

Hillary Clinton, secretarul de stat al Statelor Unite, a fost "stearsa" din fotografia oficiala a echipei de la Casa Alba, care s-a ocupat de coordonarea raidului impotriva lui Osama bin Laden, de catre o publicatie israeliana.

Conform politicii sale de redactie, ziarul israelian Hamodia refuza sa publice fotografii cu femei, deoarece legea evreiasca considera corpul feminin ca fiind impudic.

Menachem Lubinsky, consultantul de marketing al publicatiei a explicat ca aceasta politica este in stricta conformitate cu principiile legii evreiesti. Hamodia care apare inca din 1910 nu a publicat niciodata fotografii cu personalitati feminine, cum ar fi prim-ministrul israelian Golda Meir, regina Elisabeta a Angliei, Madeleine Albright sau Hillary Clinton.

Aceasta politica ultra-ortodoxa a culminat cu decizia recenta de a folosi Photoshop pentru modificarea celebrei fotografii oficiale publicata de Casa Alba, cu echipa presedintelui Obama privind raidul din Pakistan, de capturare a lui bin Landen, informeaza Huffington Post.

In general, exista doua curente ale iudaismului ortodox, cel al ortodoxiei moderne si Haredi, dar de fapt acesta contine un spectru mult mai larg de credinte traditionaliste iudaice. Aproximativ 27% din evreii israelieni si 10 % din populatia evreiasca din Statele Unite sunt de orientare ortodoxa.

Desi fotografia de la Casa Alba continea un avertisment strict care interzicea orice fel de manipulare sau interventie asupra acesteia, Hamodia a ales sa le elimine din cadru pe Hillary Clinton si pe Audrey Tomason, directoare pentru anti-terorism.

Prin modificarea fotografiei in acest mod, publicatia nu numai ca isi urmeaza politica interdictiei auto-impuse de a nu publica fotografii de femei in paginile sale, dar de aceasta data ajunge sa manipuleze istoria recenta, excluzand doua femei proeminente.

Aceste doua oficialitati femei nu erau imbracate indecent, iar fotografia nu continea nimic care sa sugereze conotatii sexuale. Avem de a face cu un exemplu de habotnicism care distorsioneaza adevarul si pune piedici evolutiei catre modernitate, precum si dreptului la o informare corecta, noteaza publicatia citata.

Cu toate ca publicatia se bucura de libertatea presei de a stabili ce sa includa si ce nu in paginile sale, modificarea fotografiei incalca isasi legea evreiasca prin denaturarea grosolana a adevarului.

Politica ziarului, chiar daca ar putea fi de inteles in contextul respectarii drepturilor omului la libertatea de credinta si de convingeri relgioase, nu justifica contrafacera fotografiei oficiale de la Casa Alba, care nu reuseste decat sa-i afecteze credibilitatea.

Hillary Clinton a făcut propunerea de a-l schimba pe Navalnîi cu un agent rus deținut în Germania. Un posibil acord a fost discutat de Scholz și Biden
Hillary Clinton a făcut propunerea de a-l schimba pe Navalnîi cu un agent rus deținut în Germania. Un posibil acord a fost discutat de Scholz și Biden
Propunerea de a-l schimba pe Aleksei Navalnîi cu Vadim Krasikov, care își ispășește pedeapsa în Germania, și cu jurnalistul american Evan Hershkovich, care a fost reținut în Rusia, a...
Podul prăbușit în SUA: Guvernatorul declară stare de urgență. Două persoane au fost scoase din apă. FBI se alătură anchetei FOTO/VIDEO
Podul prăbușit în SUA: Guvernatorul declară stare de urgență. Două persoane au fost scoase din apă. FBI se alătură anchetei FOTO/VIDEO
Wes Moore, guvernatorul statului american Maryland a declarat stare de urgenţă în urma prăbuşirii podului Francis Scott Key din Baltimore. Autorităţile de la Baltimore au scos două...
#Hillary Clinton, #Osama bin Laden, #Casa Alba, #iudaism ultra ortodox , #Barack Obama