Hillary Clinton: SUA va obtine cu orice pret pacea in Orientul Mijlociu

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 18:52
1131 citiri
Hillary Clinton: SUA va obtine cu orice pret pacea in Orientul Mijlociu

Secretarul de stat desemnat, Hillary Clinton, a dat asigurari marti in Congres ca administratia lui Barack Obama va face "toate eforturile posibile" pentru a permite incheierea unui acord de pace intre Israel si palestinieni.

"Eu si presedintele ales intelegem si suntem in favoarea dorintei Israelului de a se apara in circumstantele actuale si de a nu mai indura tirurile de rachete ale Hamas", afirma Clinton, potrivit textului declaratiilor sale in Comisia pentru relatii externe a Senatului, oferit presei in avans.

"Dar cunoastem de asemenea pretul umanitar al conflictelor din Orientul Mijlociu si suntem ingrijorati de suferintele civililor palestinieni si israelieni", da asigurari viitorul secretar de stat.

Ea a subliniat ca administratia lui Obama va depune toate eforturile posibile pentru a sprijini negocierilor de pace israeliano-palestiniene.

"Vom face toate eforturile posibile pentru a sustine munca israelienilor si a palestinienilor, care incearca sa ajunga la acest rezultat", ar fi precizat Clinton.

De asemenea, Clinton a afirmat ca imbunatatirea relatiilor chinezo-americane nu trebuie sa fie rezultatul unui efort "in sens unic", ci depinde de atitudinea Beijingului.

"Vrem o relatie pozitiva si de cooperare cu China, in cadrul careia sa aprofundam si sa ne consolidam relatiile intr-un numar de domenii", a spus Clinton, potrivit textului declaratiilor sale in fata Comisiei de Externe a Senatului.

"Dar nu este un efort in sens unic. O mare parte din ce vom face va depinde de alegerile pe care China le face cu privire la viitorul sau pe plan intern si extern", a adaugat fosta Prima Doamna, in varsta de 61 de ani, nominalizata de presedintele ales Barack Obama pentru a prelua conducerea diplomatiei americane.

Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
#Hillary Clinton, #SUA, #pace Orientul Mijlociu, #relatii China , #Barack Obama