Hillary Clinton va fi Condoleezza Rice a lui Obama

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 21:05
3079 citiri
Hillary Clinton va fi Condoleezza Rice a lui Obama

Numirea lui Hillary Clinton in functia de secretar de stat este doar o problema de timp si ar trebui sa intervina dupa minivacanta de Ziua Recunostintei de la sfarsitul saptamanii viitoare, potrivit anturajului presedintelui ales Barack Obama.

Devenind fata politicii externe americane, fosta Prima Doamna va adauga un capitol pasionant la saga familiei Clinton si va da greutate administratiei lui Barack Obama, dar, se tem unii, ar aduce cu sine si o doza de intrigi, relateaza Reuters.

Numirea lui Clinton, invinsa de Obama la alegerile primare democrate, este subiectul unor intense speculatii, dupa ce ea a fost primita saptamana trecuta de presedintele ales la cartierul sau general de la Chicago. Ultimele obstacole par sa fi fost eliminate dupa ce sotul ei, fostul presedinte Bill Clinton, s-a oferit sa isi supuna activitatile unui examen etic si sa anunte identitatea donatorilor fundatiei sale, pentru a evita conflictele de interese.

Anuntul oficial nu va interveni probabil inainte de minivacanta de Ziua Recunostintei, care dureaza de joi 27 noiembrie pana duminica urmatoare, a anuntat vineri un colaborator al lui Obama, sub acoperirea anonimatului.

UE o sustine pe Hillary Clinton

Seful diplomatiei Uniunii Europene, Javier Solana, ar saluta o eventuala numire a senatoarei Hillary Clinton la conducerea Departamentului american de Stat.

Solana a declarat vineri, la Washington, ca o cunoaste pe Hillary Clinton si pe sotul ei, fostul presedinte Bill Clinton, de mult timp. El a adaugat ca senatoarea de New York ar fi bine primita in Europa daca ar deveni seful diplomatiei americane.

"Cred ca va fi bine primita daca va fi cazul, in cele din urma", a spus Solana, intrebat cum crede ca ar reactiona diplomatii europeni daca presedintele ales Barack Obama ar hotari sa o numeasca pe ea la conducerea Departamentului de Stat. "Este capabila, are experienta. Este foarte bine cunoscuta. Nimic nu pare negativ", a adaugat el.

Citeste si:
Tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Secretarul de stat american, Antony Blinken, a ajuns la Kiev
Tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Secretarul de stat american, Antony Blinken, a ajuns la Kiev
Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev miercuri dimineaţă, vizită care face parte din eforturile internaţionale pentru detensionarea situaţiei securităţii la frontiera...
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Dacian Cioloş anunță că Franța va trimite în România trupe NATO: ”Este o nouă garanţie pentru ţara noastră”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a salutat miercuri, 19 ianuarie, decizia președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a contribui cu trupe NATO pe teritoriul țării noastre. ”Salut decizia...