Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, gasit intr-un server din Romania (Surse)

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 21:38
7857 citiri
Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, gasit intr-un server din Romania (Surse)
Foto: Facebook/Hillary Clinton

Un document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, candidatul democrat la presedintia SUA, ori de la colaboratori ai acesteia a fost gasit intr-un server din Romania, sustin surse citate de presa din Statele Unite.

Note informative din ancheta Biroului Federal de Investigatii (FBI) in cazul atacurilor cibernetice care au vizat sisteme ale lui Hillary Clinton sugereaza ca grupuri independente au depistat documente clasificate cu caracter militar intr-un server aflat in Romania.

Conform unor surse citate de cotidianul The Washington Examiner, ancheta FBI a depistat ca un martor - a carui identitate nu a fost dezvaluita - s-a consultat in august 2015 cu politicianul republican Newt Gingrich despre modul in care puteau fi analizate informatiile obtinute prin atacurile hackerilor asupra serverului lui Hillary Clinton. In aceasta operatiune privata de evaluare ar fi fost implicat si un membru al Comisiei Judiciare a Senatului SUA.

Citeste mai multe despre scandalul e-mail-urilor lui Hillary Clinton:

Trump, noi declaratii controversate: Indeamna Rusia si China sa obtina mailurile lui Clinton (Video)

Directorul FBI: Hacker-ul roman Guccifer a mintit. Nu a intrat niciodata in mail-ul lui Hillary Clinton

Moment crucial pentru alegerile din SUA: FBI a anuntat concluziile anchetei care o vizeaza pe Hillary Clinton (Video)

Obama folosea un pseudonim pentru a vorbi pe email cu Hillary Clinton - FBI

Gingrich a luat legatura cu organizatia Judicial Watch, care a oferit 32.000 de dolari pentru efortul de analizare a informatiilor in februarie-martie 2016. Proiectul a constat in verificarea informatiilor obtinute din serverul lui Hillary Clinton si din cel al consilierului sau Sidney Blumenthal.

Compania angajata pentru acest efort a depistat "un document Excel continand numele unor cunoscuti ori presupusi militanti islamisti din Libia" intr-un server din Romania. O parte a fisierului fusese scrisa in Rusia.

Un hacker roman a spart mailul lui Blumenthal in anul 2013, dezvaluind in premiera adresa privata utilizata de Hillary Clinton in calitatea de secretar de stat, situatie care a generat critici intense la adresa politicianului democrat.

In timpul polemicilor, sustinatorii lui Hillary Clinton au dat asigurari ca niciun document clasificat nu fusese compromis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mail Hillary Clinton server Romania, #document clasificat Clinton Romania , #candidat prezidentiale SUA