Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, gasit intr-un server din Romania (Surse)

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 21:38
7857 citiri
Document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, gasit intr-un server din Romania (Surse)
Foto: Facebook/Hillary Clinton

Un document clasificat sustras de hackeri de la Hillary Clinton, candidatul democrat la presedintia SUA, ori de la colaboratori ai acesteia a fost gasit intr-un server din Romania, sustin surse citate de presa din Statele Unite.

Note informative din ancheta Biroului Federal de Investigatii (FBI) in cazul atacurilor cibernetice care au vizat sisteme ale lui Hillary Clinton sugereaza ca grupuri independente au depistat documente clasificate cu caracter militar intr-un server aflat in Romania.

Conform unor surse citate de cotidianul The Washington Examiner, ancheta FBI a depistat ca un martor - a carui identitate nu a fost dezvaluita - s-a consultat in august 2015 cu politicianul republican Newt Gingrich despre modul in care puteau fi analizate informatiile obtinute prin atacurile hackerilor asupra serverului lui Hillary Clinton. In aceasta operatiune privata de evaluare ar fi fost implicat si un membru al Comisiei Judiciare a Senatului SUA.

Citeste mai multe despre scandalul e-mail-urilor lui Hillary Clinton:

Trump, noi declaratii controversate: Indeamna Rusia si China sa obtina mailurile lui Clinton (Video)

Directorul FBI: Hacker-ul roman Guccifer a mintit. Nu a intrat niciodata in mail-ul lui Hillary Clinton

Moment crucial pentru alegerile din SUA: FBI a anuntat concluziile anchetei care o vizeaza pe Hillary Clinton (Video)

Obama folosea un pseudonim pentru a vorbi pe email cu Hillary Clinton - FBI

Gingrich a luat legatura cu organizatia Judicial Watch, care a oferit 32.000 de dolari pentru efortul de analizare a informatiilor in februarie-martie 2016. Proiectul a constat in verificarea informatiilor obtinute din serverul lui Hillary Clinton si din cel al consilierului sau Sidney Blumenthal.

Compania angajata pentru acest efort a depistat "un document Excel continand numele unor cunoscuti ori presupusi militanti islamisti din Libia" intr-un server din Romania. O parte a fisierului fusese scrisa in Rusia.

Un hacker roman a spart mailul lui Blumenthal in anul 2013, dezvaluind in premiera adresa privata utilizata de Hillary Clinton in calitatea de secretar de stat, situatie care a generat critici intense la adresa politicianului democrat.

In timpul polemicilor, sustinatorii lui Hillary Clinton au dat asigurari ca niciun document clasificat nu fusese compromis.

Quarterly Report - Editia 4

Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a fost surprins de camerele de supraveghere din Parlament. Pe imagini se vede cum Dan Vîlceanu...
Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a semnat un decret prezidenţial, cu ocazia vizitei pe care premierul Marcel Ciolacu o face marţi la...
#mail Hillary Clinton server Romania, #document clasificat Clinton Romania , #candidat prezidentiale SUA