Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Echipa lui Hillary Clinton a decis sa participe la renumararea voturilor in Wisconsin, Pennsylvania si Michigan

Sambata, 26 Noiembrie 2016, ora 22:40
10157 citiri
Echipa lui Hillary Clinton a decis sa participe la renumararea voturilor in Wisconsin, Pennsylvania si Michigan
Foto: Facebook Hillary Clinton

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton a anuntat sambata ca va lua parte la efortul de renumarare a voturilor exprimate in mai multe state si se va alatura candidatei Partidului Verzilor Jill Stein, care a adunat milioane de dolari in vederea renumararii voturilor in Wisconsin, relateaza CNN.

Insa, intr-o postare pe Medium, avocatul echipei de campanie a lui Clinton a precizat ca o ancheta a echipei democratei nu a descoperit vreo dovada a vreunui atac informatic asupra sistemelor de vot.

In cele mai detaliate declaratii de pana acum cu privire la renumararea voturilor, Elias precizeaza ca echipa lui Clinton nu va contesta rezultatele in mod direct si ca a decis sa ia parte la eforturi menite sa se "asigure ca (renumararea voturilor) este corecta pentru toate partile".

Oficiali de la Partidul Verzilor au depus vineri o cerere de renumarare a voturilor exprimate in Wisconsin, in urma raportarii unor discrepante.

Decizie neasteptata pe ultima suta de metri a alegerilor din SUA - se renumara voturile in Wisconsin, poate si in Pennsylvania si Michigan

Copresedintele ecologistilor din Wisconsin, George Martin, a declarat ca partidul cauta o "reconciliere a inregistrarilor pe hartie" - o cerere care va merge mai departe decat o simpla renumarare, care urmeaza sa inceapa saptamana viitoare si care, si-a exprimat el speranta, va impulsiona o ancheta cu privire la integritatea sistemelor de votare din stat.

"Acesta este un proces, un prim pas in vederea examinarii faptului daca democratia noastra electorala functioneaza", a declarat Martin.

Elias a anuntat ca echipa de campanie a anchetat in tacere in urma unor acuzatii, de o vreme, si ca a primit sute de cereri sa faca acest lucru.

"Intrucat nu am descoperit nicio proba evidenta a unui atac informatic sau a unor incercari din afara de a modifica tehnologia de vot, nu am planificat sa recurgem la aceasta optiune noi insine, insa, acum, ca renumararea a fost initiata in Wisconsin, intentionam sa participam cu scopul de a ne asigura ca procesul decurge corect pentru toate partile", a scis el.

"Daca Jill Stein continua, asa cum a promis, si cere renumarari in Pennsylvania si Michigan, vom adopta aceeasi abordare si in aceste state", a adaugat el.

In Michigan, Wisconsin si Pennsylvania, Donald Trump a obtinut victoria cu un total de 107.000 de voturi. Pe de alta parte, continua sa existe ingrijorari cu privire la un amestec al Rusiei in alegeri, afirma Elias.

"Acest ciclu electoral a fost unic, in privinta amestecului strain in campanie la care am asistat. Guvernul american a conchis ca actori ai statului rus s-au aflat in spatele atacurilor informatice asupra Comitetului National Democrat (DNC) si conturilor personale de e-mail ale unor oficiali din echipa de campanie a lui Hillary, iar ieri (vineri) Washington Post a scris ca Guvernul rus se afla in spatele a mare parte din << stirile false >> de propaganda care au circulat online in ultimele saptamani ale alegerilor", a scris el.

Echipa de campanie s-a intalnit cu avocati, experti in date si analisti pentru a analiza anomalii in rezultatele alegerilor care ar sugera ca rezultatele au fost piratate. Intalniri cu experti externi au permis impartasirea ingrijorarilor ambelor grupuri cu privire la date si constatari.

Echipa de campanie a lui Clinton a anuntat ca a anchetat toate teoriile prezentate, dar si legile si practicile cu privire la inregistrarea rezultatelor, contestatii si verificari.

"Iar cel mai important, am monitorizat si furnizat personal in efectuarea sondajelor de dupa alegeri - in care benzile masinilor de votat sunt comparate cu listele elctorale, buletinele de vot provizorii, iar toate calculele sunt dublu verificate incepand din noaptea alegerilor", spune Elias.

"In timpul acestui proces, noi am vazut numarul voturilor secretarului Clinton crescand, astfel incat votul ei popular la nivel national este in prezent mai mare cu doua milioane de voturi", decat al lui Trump a adaugat el.

Echipa de campanie intentioneaza sa continue aceste activitati, cu scopul de a intelege mai bine rezultatele.

"In zilele urmatoare, vom continua sa dam dovada de diligenta si sa urmarim activ toate activitatile care trebuie sa aiba loc inaintea certificarii rezultatelor alegerilor", a anuntat Elias.

Este "regretabil" ca nu toate statele efectueaza verificari "dupa alegeri". "Wisconsinul si Pennsylvania efectueaza verificari dupa alegeri si folosesc un esantion de circumscriptii. Michiganul si alte state nu o fac in continuare", a adaugat Elias.

"Acest lucru este regretabil. Noi credem cu tarie ca, pe langa sondaje, fiecare stat ar trebui sa efectueze aceste verificari de baza pentru a asigura acuratetea si increderea publicului in alegeri", a subliniat el.

Echipa de campanie a lui Trump nu a raspuns imediat unei solicitari CNN de a comenta.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#renumarare voturi alegeri SUA Wisconsin, #rezultate alegeri SUA , #candidat prezidentiale SUA