Hillary Clinton da vina pe FBI si pe Putin pentru infrangere: A fost un atac impotriva SUA, nu doar impotriva mea

Vineri, 16 Decembrie 2016, ora 19:51
10299 citiri
Hillary Clinton da vina pe FBI si pe Putin pentru infrangere: A fost un atac impotriva SUA, nu doar impotriva mea

Hillary Clinton a atribuit infrangerea in scrutinul prezidential deciziei directorului FBI, James Comey, de a relua o ancheta in cazul serverului de email privat si atacurilor cibernetice coordonate de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, care au avut rolul "subminarii democratiei" americane.

"Infrangerea mea electorala a fost cauzata de convergenta a doua evenimente 'fara precedent' - anuntul directorului FBI, James Comey, privind reluarea anchetei in cazul utilizarii unui server de email privat si 'atacul contra tarii noastre' lansat de Vladimir Putin", a spus Hillaty Clinton.

"Rusia a incercat sa submineze democratia americana prin atacuri cibernetice care au vizat Partidul Democrat", a declarat Hillary Clinton la o intalnire cu un grup de donarori de campanie desfasurata in Manhattan (New York).

Aceasta a adaugat ca Vladimir Putin a acuzat-o public de furia poporului lui

"Sa nu ne lasam indusi in eroare - iar presa incepe sa isi dea seama de lucrul pe care am incercat cu disperare sa il prezentam in ultimele luni de campanie: ce s-a intamplat nu a fost doar un atac impotriva mea si a campaniei mele, desi acest lucru a amplificat situatia. Este vorba de un atac impotriva tarii noastre. Suntem dincolo de preocuparile politice normale - este vorba de integritatea democratiei si de securitatea natiunii", a atras atentia Hillary Clinton.

Reactia lui Clinton vine dupa ce oficiali de la Washington, inclusiv Barack Obama, au acuzat ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a monitorizat personal atacurile cibernetice lansate de agentiile de spionaj ruse in campania electorala din SUA, transformandu-le dintr-o actiune de discreditare a democratiei americane intr-un efort de a-l ajuta pe Donald Trump.

Obama a avertizat ca Statele Unite vor "lua masuri" ca reactie la atacurile cibernetice comise de Rusia in campania electorala americana.

La nivel public, Rusia a catalogat drept "absurde" acuzatiile privind implicarea lui Vladimir Putin in scrutinul din SUA.

Donald Trump, presedintele-ales al SUA, considera de asemenea "ridicole" acuzatiile, subliniind ca hackerii trebuie prinsi in flagrant si notand ca, daca el ar fi denuntat ingerinte straine, ideea ar fi fost numita "teorie a conspiratiei".

Citeste si:
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
albakazapada
rank 5
profesoru
rank 3
Ei, mamaie, FBI-ul o fi