Hillary Clinton: Daca alegerile ar fi avut loc pe 27 octombrie, as fi devenit presedinte

Marti, 02 Mai 2017, ora 23:14
7908 citiri
Hillary Clinton: Daca alegerile ar fi avut loc pe 27 octombrie, as fi devenit presedinte
Foto: Facebook / Hillary Clinton (Arhiva)

Hillary Clinton si-a asumat marti seara responsabilitatea pentru esecul inregistrat in alegerile prezidentiale, dar a sustinut ca ar fi castigat scrutinul daca alegerile ar fi avut loc inainte de scandalul e-mailurilor.

Ea a atras atentia asupra scrisorii de redeschidere a investigatiei cu privire la e-mailurile sale si la rolul jucat de hackerii si propaganda rusa in inclinarea balantei electorale spre contracandidatul ei republican, intr-un interviu exclusiv pentru CNN.

"Daca alegerile ar fi avut loc pe 27 octombrie, atunci eu as fi devenit presedinte", i-a spus fosta candidata democrata jurnalistei Christiane Amanpour inainte de evenimentul "Femei pentru Femei" din New York.

Clinton recunoaste ca nu a avut o campanie perfecta, dar considera ca era in drum spre o victorie inainte de publicarea scrisorii directorului FBI, care a redeschis investigatia cu privire la e-mailurile candidatei democrate dupa descoperirea unor noi dovezi pe dispozitivele detinute de Anthony Weiner.

A doua investigatie a dovedit ca noile e-mailuri descoperite erau copii ale celor deja analizate in urma cu mai multe luni, dar anuntul lovise deja campania Clinton.

De asemenea, e-mailurile furate de hackerii rusi si publicate in ultima luna de campanie pe WikiLeaks au ridicat semne de intrebare in mintile oamenilor care erau inclinati sa voteze pentru Hillary Clinton, tocmai pentru a nu permite unui candidat precum Donald Trump sa ajunga la Casa Alba.

"Dovezile pentru evenimentele care au intervenit s-au aratat convingatoare, dar cred ca am depasit multe lucruri in aceasta campanie", a mai punctat ea.

Democrata a mai precizat ca poate un rol in esecul ei l-a jucat si misoginismul din Statele Unite.

"Da, cred ca a jucat un rol. Cred ca multe lucruri au jucat un rol. In fiecare zi care trece, noi aflam mai multe detalii despre acele interferente fara precedent, orchestrate inclusiv de o putere straina a carui lider nu este tocmai un fan al meu", a declarat fosta prezidentiabila democrata facand referire la Vladimir Putin.

Hillary Clinton a atras atentia in nenumarate randuri ca a castigat totusi votul popular si a primit cu peste 2,9 milioane de sufragii mai mult decat Donald Trump, desi a pierdut votul electorilor si prin urmare sansa de a ajunge la Casa Alba.

Aceasta a promis ca-i va cere public presedintelui republican sa nu puna capat "eforturilor noastre de a pune drepturile femeilor si oportunitatile in centrul politicii americane".

Clinton l-a laudat in schimb pe secretarul Apararii, James Mattis, care a sustinut pastrarea ajutoarelor internationale, in ciuda taierilor bugetare propuse de Trump.

"Sper ca si altii vor incerca sa influenteze administratia datorita unor voci precum cea a lui Jim Mattis".

De asemenea, democrata s-a aratat extrem de ingrijorata cu privire la deschiderea lui Donald Trump fata de o posibila intalnire cu Kim Jong-un.

"Eu iau foarte serios aceasta amenintare. Dar nu cred ca putem de unii singuri sa punem o presiune reala asupra regimului nord-coreean... Acum, nord-coreenii sunt intotdeauna interesati sa-i convinga pe americani sa vina sa negocieze pentru a le creste pozitia si ar trebui sa fim mai atenti la cum cedam", a declarat Clinton.

Quarterly Report - Editia 4

USR dă în judecată RA-APPS pentru refuzul de a da date despre procurorul-șef al DNA. ”Marius Voineag are o adevărată saga imobiliară”
USR dă în judecată RA-APPS pentru refuzul de a da date despre procurorul-șef al DNA. ”Marius Voineag are o adevărată saga imobiliară”
USR anunţă marţi, 21 mai, că dă în judecată Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) după ce instituţia a refuzat să spună dacă procurorul-şef al...
Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a fost surprins de camerele de supraveghere din Parlament. Pe imagini se vede cum Dan Vîlceanu...
#Hillary Clinton presedinte scandal emailuri , #candidat prezidentiale SUA