Moment crucial pentru alegerile din SUA: FBI anunta ca redeschide cazul e-mailurilor lui Hillary Clinton

Vineri, 28 Octombrie 2016, ora 22:54
14253 citiri
Moment crucial pentru alegerile din SUA: FBI anunta ca redeschide cazul e-mailurilor lui Hillary Clinton
Foto: Facebook/Hillary Clinton

FBI a anuntat, vineri, ca va redeschide cazul email-urilor lui Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale, dupa ce a descperit noi mesaje care ar putea fi relevante pentru ancheta.

Directorul FBI James Comey le-a scris vineri congresmenilor americani pentru a-i informa ca echipele sale vor ancheta din nou in dosarul mesageriei private a lui Hillary Clinton, o scrisoare facuta publica de congresmeni republicani, relateaza AFP.

"In cadrul unui caz distinct, FBI a luat cunostinta de existenta unor e-mailuri care par pertinente pentru ancheta", scrie James Comey in aceasta scrisoare adresata presedintilor mai multor comisii parlamentare, intre cele pentru Informatii si Justitie.

Scrisoarea a fost facuta publica de mai multi dintre acesti congresmeni.

"Va scriu pentru a va informa ca echipa de ancheta m-a informat ieri (joi) de acest lucru si ca mi-am dat acordul ca FBI sa ia masuri in vederea anchetarii adecvate cu scopul de a le permite anchetatorilor sa examineze aceste e-mailuri si sa stabileasca daca contin informatii clasificate", adauga directorul FBI.

"In pofida faptului ca FBI nu poate sa stabileasca daca aceste informatii vor fi sau nu semnificative, iar eu nu pot preconiza cat timp ne va trebui pentru a duce la capat acest efort suplimentar, apreciez ca este important ca aceste comisii sa fie tinute la curent cu activitatea noastra, asa cum am spus si in trecut", conchide directorul politiei federale.

Acest scandal a izbucnit cu putin inainte de intrarea in campanie a democratei.

Lui Hillary Clinton i se reproseaza ca a folosit exclusiv o mesagerie privata in locul unui cont guvernamental, in cei patru ani in care a condus diplomatia americana, ceea ce ar fi putut sa expuna informatii confidentiale unor eventuale atacuri cibernetice.

James Comey a anuntat pe 5 iulie ca FBI recomanda ca Hillary Clinton sa nu fie urmarita in justitie in acest dosar, in urma unei indelungate anchete, iar Departamentul de Justitie l-a pus in aplicare.

Rivalul sau la alegerile prezidentiale, candidatul republican Donald Trump, a folosit aceasta tema pentru a o ataca in repetate randuri in timpul campaniei.

Quarterly Report - Editia 4

Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a fost surprins de camerele de supraveghere din Parlament. Pe imagini se vede cum Dan Vîlceanu...
Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a semnat un decret prezidenţial, cu ocazia vizitei pe care premierul Marcel Ciolacu o face marţi la...
#FBI redeschide caz email Hillary, #FBI Hillary Clinton , #candidat prezidentiale SUA