WikiLeaks: O angajata CNN i-a trimis lui Hillary Clinton intrebarile ce urmau sa ii fie puse

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 10:41
11664 citiri
WikiLeaks: O angajata CNN i-a trimis lui Hillary Clinton intrebarile ce urmau sa ii fie puse
Foto: Arhiva Hepta.ro

CNN a taiat oficial orice legatura cu Donna Brazile, cunoscuta democrata si comentator politic, dupa ce WikiLeaks a dezvaluit ca aceasta i-ar fi trimis lui Hillary Clinton intrebarile ce urmau sa ii fie puse inaintea unor dezbateri.

Anterior, Brazile fusese suspendata din functia de la CNN dupa ce a preluat functia de presedinte interimar al Comitetului National Democratic, arata New York Times.

Luni, CNN a anuntat ca a acceptat demisia Donnei Brazile. Lauren Pratapas, reprezentanta a televiziunii, a declarat ca cei din conducere sunt dezamagiti total de ceea ce au aflat despre ce a facut Brazile in timpul cand ocupa o functie importanta in post.

Pratapas a adaugat ca CNN nu i-a dat lui Brazile acces la intrebari, la materialele de pregatire a dezbaterilor, la lista de participanti sau la informatiile de baza despre intalnirile acestea.

WikiLeaks a dezvaluit, printre altele, ca Brazile i-a trimis un email lui Clinton, in martie, si a avertizatat-o ca in timpul unei dezbateri o femeie ii va adresa o intrebare despre apa contaminata din Flint. Mai mult, Brazile i-a oferit si detalii despre femeia care urma sa ii adreseze intrebarea.

Intr-un interviu acordat luni, Donna Brazile a transmis ca s-a oferit sa demisioneze de cand a inceput scandalul. "Nu am vrut ca CNN sa fie implicat in controversa WikiLeaks", a spus ea. Referitor la acuzatii, Brazile a precizat ca nu are de gand sa nege, sa confirme sau sa comenteze niste emailuri care au fost obtinute dupa spargerea unui cont.

Reactia vine dupa ce acum cateva saptamani a spus ca ea nu a avut acces la intrebarile pentru candidati si ca, daca ar fi avut, oricum nu le-ar fi oferit niciodata detalii candidatilor, arata The Independent.

Acest nou scandal care afecteaza campania lui Clinton vine pe fondul celui legat de ancheta FBI.

Amintim ca FBI a obtinut un mandat de perchezitie pentru mailurile gasite pe calculatorul personal portabil al Humei Abedin, vicepresedinte al campaniei electorale a lui Hillary Clinton, ca parte a investigatiei mailurilor candidatei democrate la presedintia SUA.

Quarterly Report - Editia 4

Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care Florin Roman este agresat de Dan Vîlceanu. Imagini de pe camerele de supraveghere din Parlament VIDEO
Momentul în care deputatul PNL Florin Roman a fost agresat de deputatul neafiliat Dan Vîlceanu a fost surprins de camerele de supraveghere din Parlament. Pe imagini se vede cum Dan Vîlceanu...
Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Turiștii românii vor intra în Turcia doar cu cartea de identitate. Decretul, semnat de președintele Erdogan VIDEO
Românii vor intra în Turcia doar cu buletinul. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a semnat un decret prezidenţial, cu ocazia vizitei pe care premierul Marcel Ciolacu o face marţi la...
#Donna Brazile CNN WikiLeaks, #Donna Brazile CNN Clinton , #candidat prezidentiale SUA