Hillary Clinton acuza ca oamenii lui Trump au complotat cu rusii impotriva sa. Presedintele i-a dat imediat replica

Joi, 01 Iunie 2017, ora 11:29
6884 citiri
Hillary Clinton acuza ca oamenii lui Trump au complotat cu rusii impotriva sa. Presedintele i-a dat imediat replica
Foto: Arhiva Facebook/Hillary Clinton

Fosta candidata democrata la alegerile prezidentiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decat pana acum in interpretarea infrangerii sale in fata lui Donald Trump, afirmand ca rusii s-au coordonat probabil in atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa presedintelui republican.

Intr-un discurs in cadrul unei conferinte, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare si de piraterie informatica atribuita de Washington Rusiei si a carei tinta ea a fost in lunile de dinaintea scrutinului, transmite AFP.

"In opinia mea, rusii nu ar fi putut sa stie cum sa transforme aceste informatii in arme fara ajutorul unor americani", a spus ea intr-o conferinta despre tehnologie organizata de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde in California, facand referire la informatiile false difuzate pe Internet si la mesaje piratate. In special, a spus ea, "oameni care aveau date de sondaje".

Cine, s-a intrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe rusi? "Obtinem tot mai multe informatii privind contactele intre responsabili ai campaniei lui Trump si apropiati ai lui Trump cu rusi inaintea, in timpul si dupa alegeri", a raspuns ea.

Potrivit democratei, care a exclus o noua candidatura, cel mai bun exemplu al acestei coordonari s-a produs cu o luna inainte de scrutin, cand mesaje piratate din contul de Gmail al presedintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de catre WikiLeaks in ora care a urmat divulgarii in presa a unei inregistrari in care Donald Trump facea afirmatii obscene.

"Erau pregatiti, aveau un plan. Nu a trebuit decat sa primeasca unda verde: 'OK, acesta ar putea fi sfarsitul campaniei lui Trump, difuzati-le acum'", a spus ea, exprimandu-si speranta ca ancheta autoritatilor americane va face lumina in legatura cu presupusele ingerinte ale Rusiei.

Presedintele Donald Trump a ripostat intr-o postare pe Twitter, miercuri seara, criticand-o pe fosta sa rivala pentru incapacitatea de a-si asuma singura responsabilitatea pentru infrangere.

"Hillary necinstita da vina pe toata lumea cu exceptia ei si refuza sa recunoasca faptul ca a fost o candidata groaznica. Ea acuza Facebook si chiar si pe democrati si DNC", Comitetul National al Partidului Democrat, a scris el.

Trump face referire la afirmatiile lui Hillary Clinton conform carora informatii false despre ea au fost raspandite pe Facebook si ca ea a fost paralizata, deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic sofisticat, spre deosebire de Partidul Republican.

Citeste si

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Hillary Clinton Rusia alegeri Trump , #Donald Trump
Comentarii
S
Stan
rank 1
Mamaaaa, ce "replica" inteligenta i-a dat Clintonitei!
Poza iahim
iahim
rank 5
Din pacate sunt multi ca ei in politica americana...