Hillary Clinton crede ca votul pentru Brexit a fost o repetitie pentru infrangerea sa in fata minciunilor populiste

Sambata, 14 Octombrie 2017, ora 19:23
7456 citiri
Hillary Clinton crede ca votul pentru Brexit a fost o repetitie pentru infrangerea sa in fata minciunilor populiste
Foto: Facebook/Hillary Clinton

Hillary Clinton crede ca votul pro-Brexit si in special informatiile false care au circulat in timpul campaniei premergatoare referendumului din Marea Britanie au pregatit terenul pentru infrangerea sa in fata lui Donald Trump, in cursa prezidentiala din SUA.

"Uitandu-ne inapoi la votul pentru Brexit, acesta a fost intr-o anumita masura precursorul a ceea ce ni s-a intamplat in SUA", a spus fostul secretar american de stat intr-un interviu pentru BBC One, noteaza The Guardian.

Minciuna reprezinta un instrument foarte puternic, a continuat Hillary Clinton, referindu-se la informatiile false oferite alegatorilor de catre cei care au sustinut iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Si drept urmare, pentru ca s-a putut castiga o campanie cu o asemenea miza si de o asemenea anvergura in Marea Britanie, exemplul a fost luat imediat si in Statele Unite, unde minciunile au fost folosite pentru a influenta alegatorii.

Atat campania pentru referendumul din Marea Britanie, cat si cea pentru alegerile prezidentiale din SUA au fost marcate de fenomenul stirilor false, informatii fabricate pentru a influenta o parte din electorat.

Rusia ar fi jucat un rol foarte important in acest fenomen, insa au fost implicati si actori locali, scrie sursa citata.

C.S.

Citește și:
Klaus Iohannis, conferință comună cu Jens Stoltenberg la București: "Viitorul lumii noastre depinde de cum alegem să răspundem provocării ruse" VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă comună cu șeful NATO Jens Stoltenberg, la București, în după-amiază zilei de luni, 28 noiembrie. "Am evaluat situația...
USR vrea să lase judecătorii CCR fără superimunitatea primită de la PSD. Ce prevede proiectul de lege inițiat
USR vrea să lase judecătorii CCR fără superimunitatea primită de la PSD. Ce prevede proiectul de lege inițiat
USR a depus în Parlament un proiect de lege pentru reformarea Curţii Constituţionale, acuzând că instituția a fost transformată de PSD şi PNL într-un simplu instrument politic. ”Una...