Prima dezbatere Clinton-Trump: "Daca SUA ar fi confiscat petrolul irakian, nu s-ar fi putut forma Statul Islamic"

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 07:51
8323 citiri
Prima dezbatere Clinton-Trump: "Daca SUA ar fi confiscat petrolul irakian, nu s-ar fi putut forma Statul Islamic"
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

Cei doi principali candidati la prezidentialele din SUA s-au intalnit, luni seara, in prima dezbatere electorala televizata. Un subiect nu putea lipsi de pe agenda discutiilor: Statul Islamic.

Donald Trump a ironizat-o pe Hillary Clinton, fiindca a postat pe Internet modul in care ar urma sa lupte cu gruparea jihadista, daca va fi aleasa. Aceasta i-a replicat ca ea "macar are un plan".

In replica, omul de afaceri a sustinut ca SUA nu pot fi jandarmul lumii.

Discutiile au trecut rapid de la un subiect la altul, dar au revenit la Statul Islamic, iar Trump a acuzat-o pe Clinton ca le-a dezvaluit teroristilor planul pentru a-i infrange, pentru ca a folosit serverul personal de email atunci cand era secretar de Stat.

Emailurile lui Hillary Clinton, publicate chiar inainte de alegerile prezidentiale

In mod surprinzator, Clinton si-a asumat responsabilitatea pentru aceasta greseala, ceea ce nu i-a permis republicanului o prea mare marja de manevra.

Urmareste video prima dezbatere Hillary Clinton versus Donald Trump

Revenind la subiectul ISIL, Clinton a sustinut necesitatea intensificarii loviturilor aeriene si a colaborarii cu Turcia si cu fortele kurde. Ea a aratat ca principalul obiectiv ar trebui sa fie eliminarea liderilor islamisti.

Trump a propus alta solutie: daca SUA ar fi confiscat petrolul irakian, ISIL nu s-ar fi putut forma. Obama si Clinton - ca secretar de Stat - au creat un "vid" prin modul in care au gestionat retragerea americana din Irak, a acuzat el.

Trump, dupa ce a spus ca Obama e fondatorul Statului Islamic: Eram sarcastic

De aici, Clinton a ajuns la chestiunea colaborarii cu aliatii Statelor Unite, un subiect despre care a afirmat ca Trump s-a pronuntat in mod evaziv. Ea a mai spus ca musulmanii din SUA si din strainatate ar trebui invitati la colaborare, nu tinuti la distanta.

Trump a replicat ca a lucrat multi ani cu Orientul Mijlociu, unde este in continuare un haos total si si-a arogat meritul de a fi determinat NATO, prin criticile sale, sa se concentreze asupra terorismului.

Oricum, Clinton "era acolo" cand Statul Islamic era "mic copil" si, daca n-a putut opri atunci gruparea islamista, nu va reusi nici acum, a sustinut el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dezbatere Trump Clinton Statul Islamic , #Donald Trump
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cinicele învățăminte ale acesei invazii: ori îi jefuiești, ori nu le