Un influencer pro-Trump a fost arestat pentru ca a indus in eroare votantii lui Hillary Clinton in 2016

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 12:55
3040 citiri
Un influencer pro-Trump a fost arestat pentru ca a indus in eroare votantii lui Hillary Clinton in 2016

Un influencer pro-Trump a fost arestat si acuzat de faptul ca a raspandit informatii false pe Twitter - in 2016 - cu scopul de a suprima mii de voturi destinate lui Hillary Clinton in alegerile prezidentiale in care candida impotriva magnatului newyorkez, relateaza AFP.

Potrivit actului inculparii, facut public miercuri, Douglass Mackey, in varsta de 31 de ani, mai cunoscut sub pseudonimul Ricky Vaughn, a postat pe Twitter o serie de mesaje in saptamanile dinaintea alegerilor prezidentiale de la 8 noiembrie 2016 prin care incuraja mii de alegatori ai lui Hillary Clinton sa-si trimita votul printr-un simplu SMS - facandu-i sa creada ca votul le va fi inregistrat si ca nu era nevoie sa mearga la vot personal.

In plangere, Hillary Clinton si Donald Trump nu sunt numiti in mod direct.

Insa mesajele lui Mackey si ale prietenilor sai, citate in document, nu lasa nicio indoiala cu privire la alegatorii pe care voiau sa-i insele, folosind epitete insultatoare la adresa democratilor.

Ideea pare sa le fi venit din campania britanica in vederea referendumului Brexitului din iunie 2016.

Un sustinator al lui Donald Trump a relevat un mesaj inselator care-i indemna pe sustinatorii ramanerii Regatului Unit in Uniunea Europeana (UE) sa trimita un SMS in loc sa se prezinte la vot in mod personal la referendum.

In plangere nu se precizeaza cate persoane au ratat din aceasta cauza ocazia de a vota cu Hillary Clinton.

Insa societatea de telecomunicatii care detinea numarul dat de catre Mackey in vederea trimiterii SMS-urilor - iVisionMobile - a inregistrat "cel putin 4.900 de SMS-uri de la numere unice" care au dat curs acestui fals consemn de vot, se arata in plangere.

In pofida faptului ca a fost interzis in doua randuri pe Twitter, Douglass Mackey a reusit de fiecare data sa revina cu un nou cont, se arata in documentul judiciar.

Cu un numar de 58.000 de abonati la inceputul lui 2016, el se clasa pe locul 107 intre "influentatorii" in alegeri, inaintea postului de televiziune NBC News sau prezentatorului Stephen Colbert, potrivit Media Lab de la MIT, citat de FBI.

Arestat miercuri, in Florida, Douglass Mackey risca pana la zece ani de inchisoare, in cazul in care este condamnat.

Citeste si:
Ministrul rus de externe consideră că summitul SUA pentru democraţie reînvie spiritul războiului rece
Ministrul rus de externe consideră că summitul SUA pentru democraţie reînvie spiritul războiului rece
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, l-a acuzat sâmbătă, 25 septembrie, de ipocrizie pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu privire la angajamentul său faţă de diplomaţie şi cooperare,...
Escroc britanic de talie mondială arestat în Cluj la cererea SUA. Cum a clonat fondul de investiții al unui miliardar
Escroc britanic de talie mondială arestat în Cluj la cererea SUA. Cum a clonat fondul de investiții al unui miliardar
Un britanic de 31 de ani a fost arestat de Curtea de Apel Cluj-Napoca pentru a fi extrădat în SUA, unde este anchetat pentru implicarea într-o fraudă de peste șase milioane de dolari, cu...
Sursa: Ziare.com