Voi fi corect de la inceput si va voi spune ca sunt republican si voi vota cu Donald Trump.
Stiu ca, in Romania, o mare parte a publicului citeste doar presa "liberala" din SUA, in realitate, parte a masinariei de propaganda a Partidului Democrat, si-l considera pe Trump Diavolul pe pamant.
Nu vreau decat sa va invit ca, atunci cand veti citi faptele pe care le voi prezenta, sa le judecati cu aceeasi masura cu care il judecati pe Victor Ponta atunci cand se duce la Antena 3 si spune ca DNA-ul se implica in batalia politica.
Scandalul emailurilor doamnei Hillary Clinton a izbucnit in martie 2015, cand publicul a aflat ca dansa, in perioada in care era secretar de Stat, a folosit serverul de email al familiei - serverul, nu doar adresa privata - in loc sa il foloseasca pe cel oficial, al institutiei pe care o conducea.
In iulie 2015, inspectorul general al comunitatii de informatii a aratat ca unele dintre aceste emailuri, 30.000 la numar, contineau date clasificate "secret" - al doilea nivel de secretizare, dupa "top secret" - si a transferat ancheta catre FBI.
In iulie 2016, FBI a recomandat inchiderea anchetei, apreciind ca, desi Hillary Clinton a fost "extrem de neglijenta", nu sunt probe ca ea nu ar fi fost loiala Statelor Unite sau ca ar fi actionat "intentionat".
Totusi, 110 mailuri contineau informatii secrete, iar alte 2.000 contineau date care au fost clasificate ulterior. Imediat, procurorul general Loretta Lynch a inchis cazul.
Care este noutatea din ultimele zile?
Investigand un congressman democrat care ar fi schimbat mesaje si fotografii "explicite" cu o minora de 15 ani, FBI a descoperit emailuri ale doamnei Clinton in computerul sotiei congressman-ului, Huma Abedin, o colaboratoare apropiata a candidatei democrate.
Sa fie foarte clar: in Statele Unite au fost persoane condamnate penal si inchise pentru cazuri mult mai putin grave de incalcare a reglementarilor privind informatiile clasificate.
Fostul director al CIA John Deutch a scapat de puscarie dupa ce a fost gratiat de Bill Clinton, pe atunci presedintele SUA. Deutch uitase sa predea catre CIA, la cateva zile dupa ce plecase de la conducerea institutiei, un computer guvernamental pe care-l tinea acasa si continea informatii clasificate.
Cu toate aceste precedente, in iulie 2016, doamna Loretta Lynch - numita procuror general "during the pleasure of the President of the United States for
the time being", adica la dispozita presedintelui SUA - a inchis ancheta FBI.
Ca o coincidenta, aceasta s-a intamplat la cateva zile dupa ce Lynch a avut o discutie cu Bill Clinton "despre nepotei".
FBI nu are dreptul legal sa ceara punerea sub acuzare. Doar procurorul Lynch poate prezenta probe in fata unui "mare juriu", care decide punerea sub acuzare.
Un scenariu care se discuta acum este ca electorii sa nu respecte votul popular si sa nu o desemneze presedinte, dar este putin probabil. Daca va fi pusa sub acuzare dupa 8 noiembrie, iar dansa a fost aleasa - eu sper ca nu se va intampla asta - ea va ajunge presedinte si, probabil, se va gratia singura. Va fi ridicol!
Demiterea, asa numita procedura de "impeachment", este imposibila, pentru ca ea poate fi declansata doar pentru fapte petrecute in timpul mandatului.
Pe scurt, care este apararea taberei democrate la acest scandal: ea il acuza pe directorul FBI, James Comay, ca a intervenit in batalia politica si nu trebuia sa anunte ca investigheaza noi probe.
Comay a fost numit de presedintele Obama si, pana acum cateva zile, era privit de catre democrati ca un nou Eliot Ness.
Chiar in momentul in care scriu, presedintele Obama a atacat ancheta FBI si a sustinut ca Clinton nu a facut nimic rau. Bineinteles ca spune asta, de vreme ce el coresponda cu secretarul de Stat Clinton pe mailul ei privat si stia ca aceasta incalca regulile de securitate. Un editoral din Washington Post a inceput pur si simplu cu un "Booo!" impotriva lui Comay, acuzat ca vrea sa intre sub reflectoare.
Este putin probabil ca ancheta sa evolueze spectaculos. Cred insa ca tot mai multi americani isi dau seama cat de corupta este tabara democrata.
Imaginati-va ca, in Romania, presedintele Iohannis ar ataca public o ancheta a DNA impotriva Alinei Gorghiu. Scandalul incalcarii normelor de securitate este doar unul din nenumaratele care arata coruptia institutionalizata a familiei Clinton.
Stiu, o sa-mi spuneti ca Trump este si mai rau si o sa ma intrebati ce se intampla daca ajunge presedinte. Eu cred ca el va relansa economia.
Acordurile de liber-schimb, negociate de doamna Clinton, au distrus industria si au lasat milioane de oameni fara slujbe. Sunt pentru o piata libera si pentru concurenta, dar China ne ingroapa in produse subventionate si ne fura fara rusine tehnologiile, in a caror dezvoltare am cheltuit miliarde de dolari.
Marile companii nu au fugit din SUA din cauza costului fortei de munca, ci pentru ca in tari corupte isi permit sa nu respecte reglementari costisitoare precum cele de mediu.
Sunt convins ca Trump va castiga: americanii s-au saturat de nomenclatura ipocrita si corupta de la Washington. Nu dau doi bani pe sondaje: exista o majoritate tacuta care la 8 noiembrie va iesi la vot.
O cursa foarte stransa, o societate polarizata, o competitie mai dura ca niciodata, o campanie inversunata, cu multe rasturnari de situatie - asa a aratat cursa electorala din acest an pentru presedintia SUA. Pe 8 noiembrie vom afla pe cine au ales americanii sa fie cel mai puternic om al planetei. Ramai pe Ziare.com in noaptea alegerilor, pentru a afla cele mai importante evenimente, rezultatul alegerilor, dar si reactiile de dupa aflarea castigatorului, care se anunta la fel de explozive ca intreaga campanie. Pana atunci, insa, Invitatii Ziare.com au acceptat o provocare: pe cine si de ce ar vota, daca ar fi alegator american? Citeste si ofera-ti un moment de reflectie: Clinton sau Trump? Esti sigur?
Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.
Ati pus etichete negative pe tot ce nu va convine. Va aduc... Vezi tot