Hillary Clinton dezvăluiri despre întâlnirile private cu Putin. Cum s-a amestecat în alegerile din SUA și le-a fraudat pe cele din Rusia

Marti, 23 Mai 2023, ora 05:31
4643 citiri
Hillary Clinton dezvăluiri despre întâlnirile private cu Putin. Cum s-a amestecat în alegerile din SUA și le-a fraudat pe cele din Rusia
Hillary Clinton vorbește despre tensiunile avute cu Putin FOTO: Deadline

Într-un amplu interviu acordat Financial Times Weekend Festival, Hillary Clinton, fostul Secretar de Stat american în timpul mandatului lui Barack Obama, a vorbit despre momentele tensionate avute în relațiile cu Vladimir Putin. Clinton a spus că președintele rus a fost ”extrem de nemulțumit” de ea, când a criticat alegerile trucate din Rusia din 2011.

Putin a acuzat-o anterior pe Clinton pentru că ar fi provocat proteste la Moscova în legătură cu alegerile din 2011. Clinton a mai susținut că Putin a intervenit în alegerile din SUA din 2020 din cauza incidentului din 2011 de la Moscova, potrivit IB Times.

Hillary Clinton, care a servit ca diplomat de top al Americii sub administrația Obama, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a devenit „extrem de nemulțumit” de ea după ce a promovat democrația pentru poporul rus în 2011.

Fostul șef al Serviciului de spionaj MI6 dezvăluie: ”Amenințarea lui Putin din Ucraina poate fi oprită de un singur lucru”

Într-un interviu amplu la FT Weekend Festival, Clinton a spus că Putin a devenit nemulțumit de ea când a emis o declarație în care a criticat aspru alegerile din Rusia din 2011 pentru că au fost fraudate.

„A fost extrem de nemulțumit de mine de mai multe ori, dar cea mai dramatică a fost în toamna lui 2011. Au avut alegeri — alegeri în Dumă și alegeri locale — toate au fost trucate. Au fost trucate într-un mod atât de flagrant încât a fost un mesaj pentru poporul rus. Am avut videoclipuri cu oameni care aruncau buletinele de vot", a spus ea în timpul interviului de duminică.

"Ca Secretar de Stat, am dat o declarație în favoarea democrației. Am spus că poporul rus merită să-și poată alege proprii lideri. Merită alegeri libere și corecte și nu asta am văzut în Rusia", a adăugat Clinton.

Fost șef al CIA avertizează: Zilele lui Putin sunt numărate, dar o altă amenințare este cea mai mare

Înainte de declarația ei, zeci de mii de ruși s-au revărsat deja pe străzile din Moscova pentru a protesta împotriva alegerilor, unii susținând că Putin este un „hoț”. Liderul rus a dat însă vina pe Clinton pentru proteste, adăugând că ea a dat „un semnal” manifestanților pentru a-i submina autoritatea.

"M-am uitat la prima reacție a partenerilor noștri din SUA. Primul lucru pe care l-a făcut secretara de stat a fost să spună că nu sunt onești și nu sunt corecți, dar nici măcar nu primise încă materialul de la observatori", a spus Putin. "Ea a dat tonul unor actori din țara noastră și le-a dat un semnal. Au auzit semnalul și, cu sprijinul Departamentului de Stat al SUA, au început munca activă".

În timpul interviului, Clinton a susținut că incidentul din 2011 din Rusia l-a determinat pe Putin să se amestece în alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Unite, unde liderul rus a găsit ceea ce a numit un „partener binevoitor”, la fostul președinte Donald Trump.

Clinton a făcut mai multe comentarii despre Putin în ultimii ani. În timpul interviului, ea l-a numit pe liderul rus un „narcisist complicat, mesianic”. În iunie anul trecut, Clinton a spus că Putin a fost „foarte sexist” față de ea în mai multe interacțiuni private.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Hillary Clinton, #Hillary Clinton Rusia, #Hillaery Clinton Putin, #Putin Hillary Clinton, #Barack Obama, #secretar stat SUA , #Statele Unite