Departamentul de Stat a publicat mailurile lui Hillary Clinton

Sambata, 23 Mai 2015, ora 15:10
2965 citiri
Departamentul de Stat a publicat mailurile lui Hillary Clinton
Foto: Facebook/Hillary Clinton

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a dat publicitatii sute de mailuri ale fostului secretar de Stat Hillary Clinton, in mare parte avand legatura cu atacul din 2012 asupra consulatului american din Benghazi, Libia.

Mailurile au fost anterior prezentate unei comisii a Congresului american, fiind vorba doar despre o mica parte din cele aproximativ 55.000 de mailuri pe care Departamentul de Stat le revizuieste inainte de a le publica, subliniaza BBC.

Hillary Clinton, motiv de scandal: Associated Press da in judecata Guvernul SUA

"Mailurile pe care le publicam azi (vineri - n.red.) nu schimba faptele esentiale ale intelegerii noastre privind evenimentele dinainte, din timpul sau de dupa atacuri", a spus purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Marie Harf.

Hillary Clinton a petrecut mare parte a zilei de vineri in campanie in statul New Hampshire, unde a precizat ca este bucuroasa ca mailurile au inceput sa fie publicate: "Asta este ceva ce am cerut sa fie facut".

Actualul candidat democrat la alegerile prezidentiale nu a avut o adresa guvernamentala de mail, potrivit Departamentului de Stat american, astfel ca toate informarile veneau si plecau de pe contul personal.

Toate tunurile pe Hillary Clinton: A incalcat legile federale?

Acest lucru a starnit un scandal, inca din luna martie, cand s-a afirmat ca faptul ca Hillary Clinton a folosit doar mailul personal pentru administrarea indatoririlor oficiale, in perioada in care s-a aflat in functia de secretar de Stat, ar reprezenta o incalcare a legilor federale. In plus, consilierii sai nu au intreprins nicio actiune sa-i pastreze mailurile oficiale pe serverele guvernamentale, asa cum prevede legea federala.

Aceasta descoperire ridica intrebari cu privire la accesul la arhiva completa a corespondentei fostului secretar american de Stat, precum si cu privire la posibilitatea ca ar fi incalcat legea federala care prevede ca mesajele oficiale sa fie pastrate pentru arhivare.

Hillary Clinton, in plin scandal legat de mailul personal: Obama face glume

Contul de mail a fost descoperit de comisia din Camera Reprezentantilor care investigheaza atacurile din 2012 asupra consulatului american din Benghazi, Libia.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#emailuri Hillary Clinton publicate, #departament american mailuri Hillary Clinton , #secretar de stat