Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fasia Gaza: Hillary Clinton, efort diplomatic pentru armistitiu

Autor: Ana Ilie
Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 11:46
2884 citiri
Fasia Gaza: Hillary Clinton, efort diplomatic pentru armistitiu

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, se afla marti in Orientul Mijlociu, unde va avea intalniri cu oficiali din Israel, Gaza si Egipt, cu scopul de a discuta violentele din Fasia Gaza, potrivit Casei Albe.

Clinton pleca in regiune din Phnom Penh, unde a participat la summitul Asiei de Est impreuna cu presedintele Barack Obama, scrie Washington Post.

Sefa diplomatiei americane are programate intalniri cu lideri la Ierusalim, Ramallah si Cairo, pe fondul violentelor din Gaza, unde se desfasoara a saptea zi de atacuri israeliene, soldate cu 109 morti de partea palestiniana.

In Egipt, lideri de ambele parti mediati de egipteni si turci, dar si alte state incearca sa ajunga la un armistitiu, insa fara rezultat deocamdata. Israelul s-a asezat luni intr-o pozitie radicala: daca atacurile palestiniene cu rachete nu inceteaza, va detasa trupe in Gaza pentru a slabi forta militantilor.

Palestinienii spun ca inceteaza cu atacurile daca Israelul nu va mai viza civilii. Marti, Israelul a renuntat temporar la orice proiect de ofensiva terestra in Gaza, aratand disponibilitate pentru un acord.

"Presedintele si secretarul Clinton au vorbit despre situatie in timpul calatoriei" de patru zile in Asia, a precizat Ben Rhodes, adjunct al consilierului de securitate nationala pentru comunicatii strategice. Obama "s-a intalnit cu secretarul Clinton in aceasta dimineata... si au discutat cum vor proceda. ... Au ajuns la concluzia ca cea mai buna cale pentru ca discutiile sa progreseze cu liderii din regiune este ca secretarul Clinton sa se deplaseze in regiune, incepand cu Israelul, partenerul nostru", a detaliat acesta.

Obama a discutat telefonic, luni, cu presedintele egiptean si premierul israelian, si a revenit cu un telefon in Egipt marti dimineata. Administratia Obama ii preseaza pe egipteni sa obtina un armistitiu. SUA sustin o intelegere numai daca include stoparea rachetelor lansate in teritoriul israelian, a aratat Rhodes.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Fasia Gaza bombardamente Hillary Clinton, #Hillary Clinton vizita Orientul Mijlociu, #Clinton armistitiu Gaza , #secretar de stat