Hillary Clinton vrea sa vina in Romania

Sambata, 09 Mai 2009, ora 08:33
1943 citiri
Hillary Clinton vrea sa vina in Romania

Secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat vineri, dupa intrevederea avuta cu ministrul roman de externe, Cristian Diaconescu, ca a avut "marele privilegiu" de a vizita in urma cu zece ani Romania, unde spera sa aiba ocazia sa revina in viitor, transmite RRA, preluat de RADOR.

Ministrul roman de Externe, Cristian Diaconescu, si secretarul de stat american, Hillary Clinton, au semnat Protocolul pentru schimbul instrumentelor de ratificare a Tratatului de extradare dintre Romania si Statele Unite si Protocolul la Tratatul privind asistenta juridica in materie penala dintre Romania si Statele Unite.

"Trebuie sa spun ca am avut marele privilegiu sa vizitez Romania in urma cu zece ani, sper sa am prilejul sa revin acolo la un moment dat in viitor. Romania este unul din cei mai de incredere aliati si mai respectati parteneri ai nostri, iar acordurile semnate astazi reprezinta o alta fateta a valoroasei si stransei noastre relatii", a declarat Hillary Clinton. Ea a fost in Romania in 1996, cand a vizitat o scoala si un centru de pediatrie pentru copiii infectati cu HIV.

Secretarul de stat a subliniat cooperarea romano-americana "indelungata si remarcabila" in dosarele prioritare ale securitatii globale. "Aceasta cooperare fructuoasa a si condus la punerea sub acuzare a hackerilor pe internet si capturarea a tone de droguri ilicite spre Europa", a aratat sefa diplomatiei americane.

"Statele Unite doresc nu numai aceasta cooperare, dar si asemenea succese in continuare. Aceasta cooperare in domeniul aplicarii legii se adauga indelungatei si remarcabile cooperari in ceea ce priveste prioritatile securitatii globale", a spus secretarul de stat.

Ea a multumit pentru implicarea Romaniei in diverse teatre de operatiuni, precum si pentru decizia de a gazdui baze de antrenament comun cu soldatii americani: "Suntem in mod special recunoscatori pentru angajamentul Romaniei in misiunile din Afganistan, Irak si Kosovo, ca si pentru decizia Romaniei de a gazdui exercitii comune cu militarii americani", a afirmat Hillary Clinton.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Hillary Clinton Romania, #Diaconescu vizita SUA, #relatie Romania, #Basescu America , #secretar de stat