Razboi cibernetic in campania din SUA: Hillary Clinton acuza direct Rusia de atac

Duminica, 31 Iulie 2016, ora 21:00
4540 citiri
Razboi cibernetic in campania din SUA: Hillary Clinton acuza direct Rusia de atac
Foto: Facebook/Hillary Clinton

Hillary Clinton a acuzat ca serviciile de securitate ruse sunt responsabile de atacul cibernetic asupra Comitetului National Democratic (DNC), care a dus la publicarea unor e-mailuri controversate si la demisia presedintei DNC, Debbie Wasserman Schultz.

Mai mult, fostul secretar de stat l-a acuzat pe Donald Trump de sustinerea presedintelui rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

"Stim ca serviciile de securitate ruse au spart sistemul informatic al DNC si stim ca au aranjat publicarea acestor e-mailuri. Stim ca Donald Trump a demostrat o dorinta ingrijoratoare cu privire la sustinerea actiunilor lui Putin", a declarat Clinton intr-un interviu pentru Fox News.

Statele Unite nu au acuzat in mod public Rusia pentru atacul cibernetic asupra sistemului informatic al Partidului Democrat. Totusi, expertii americani in securitate cibernetica au sustinut ca hackerii rusi guvernamentali sunt responsabili pentru dezvaluirea e-mailurilor controversate in legatura cu campania electorala, intr-o incercare de a manipula rezultatele in favoarea republicanului Donald Trump.

Intrebata ce crede despre sansele prezidentiabilului republican in cursa pentru Casa Alba, Hillary Clinton a explicat ca nu vrea sa sara la concluzii.

"Cred ca analizarea acestor fapte ridica adevarate ingrijorari legate de interferenta rusilor in alegerile prezidentiale americane, in democratia noastra", a sustinut fostul secretar de stat.

Clinton a precizat ca autoritatile americane nu pot tolera un asemenea comportament din partea altor state, in special din partea statelor considerate adversare.

Surse din agentiile de informatii americane au sustinut ca exista o probabilitate mare ca executivul rus sa fi orchestrat atacul cibernetic asupra Comitetului National Democrat, dar si asupra campaniei electorale a democratei Hillary Clinton, in urma caruia o serie de e-mailuri si documente controversate au fost dezvaluite presei.

Totusi, nu este clar daca atacul cibernetic reprezinta o mostra de spionaj de rutina sau o tentativa de a manipula alegerile prezidentiale americane.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Hillary Clinton acuzatii servicii ruse, #Hillary Clinton Trump Putin, #Hillary Clinton presedintie SUA , #senator SUA