Cati bani se strang in campaniile prezidentiale din SUA - Hillary Clinton, suma record

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 11:01
3579 citiri
Cati bani se strang in campaniile prezidentiale din SUA - Hillary Clinton, suma record
Foto: Twitter/Hillary Clinton

Hillary Clinton a anuntat ca a strans o suma-record de peste 140 de milioane de dolari in august, in urma a numeroase receptii exclusiviste de colectare de fonduri, la care au luat parte personalitati precum Magic Johnson si Justin Timberlake.

Candidatul democrat la Casa Alba a strans peste 140 de milioane de dolari in august, dintre care o parte (81 de milioane) pentru Partidul Democrat.

Ea incepe luna septembrie cu un buget de 68 de milioane de dolari, din care va finanta campanii de publicitate pana la scrutinul de la 8 noiembrie. Prin comparatie, Barack Obama a strans in total 97 de milioane in august 2012, dintre care 84 pentru comitetul sau de campanie, potrivit The New York Times.

Clinton a aparut la putine reuniuni publice in august, insa a participat la 37 de evenimente private in vederea colectarii de fonduri, in 11 state si la Washington, potrivit unui bilant intocmit de AFP, in principal pe Coasta de Vest, pe langa celebritati de la Hollywood si patroni din Silicon Valley, dar si la New York.

Partenerul ei de cursa Tim Kaine a participat la cel putin 35 de receptii, iar Barack Obama la doua.

Donatia minima pentru a participa la aceste intalniri restranse cu candidati este cuprinsa intre 500 si 250.000 de dolari. Biletul de intrare este mai scump cu cat evenimentul este mai exclusiv.

De exemplu, la un cocteil, pe 20 august, la fostul patron al studiourilor Universal Frank Biondi, pe Insula sic Martha's Vineyard, au fost prezente, intr-un cort, aproximativ 700 de persoane. Insa la cina organizata in apropiere, la Lynn Forester, la Rothschild, au ramas doar 30 de invitati. Intrarea a costat 50.000 de dolari.

La Los Angeles, pentru a participa la o masa in locuinta lui Justin Timberlake si a sotiei sale Jessica Biel, intrarea a costat 33.400 de dolari.

Si mai exclusiva, intrarea la o cina de doua ore, cu 20 de invitati, la vaduva lui Steve Jobs, Laurene, a costat cel putin 200.000 de dolari. Suma stransa a fost de cel putin patru milioane de dolari.

Plafonul legal al unei donatii in campania lui Hillary Clinton a fost de 2.700 de dolari de persoana in alegerile primare. In campania prezidentiala, plafonul este acelasi. Banii stransi in plus fata de acest plafon sunt repartizati intre filiale democrate din diverse state.

Suma stransa de candidatul republican la presedintie Donald Trump in august este inca necunoscuta, insa miliardarul si-a accelerat ritmul colectarii de fonduri in aceasta vara.

Iata care e distanta in sondaje intre Hillary Clinton si Donald Trump.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Hillary Clinton donatii campanie, #Hillary Clinton fonduri campanie, #celebritati Hillary Clinton presedinte , #stiri Hillary Clinton