Ziare.com

Hillary Clinton felicita Romania de Ziua Nationala, in numele lui Obama

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 07:59

   

Hillary Clinton felicita Romania de Ziua Nationala, in numele lui Obama
Secretarul american de stat Hillary Clinton le doreste romanilor pace si prosperitate in anul ce vine si spune ca asteapta cu nerabdare extinderea si aprofundarea parteneriatului bilateral cu un aliat caruia ii apreciaza loialitatea si sacrificiile din Irak si Afganistan.

Hillary Clinton a transmis Romaniei un mesaj cu ocazia Zilei Nationale, "in numele presedintelui Obama si al poporului Statelor Unite".

"Ne alaturam in marcarea unirii romane si celebram totodata 130 de ani de relatii diplomatice bilaterale si puternicul parteneriat de care se bucura tarile noastre", spune sefa diplomatiei americane.

"Fortele noastre au servit impreuna, cu curaj, in Afganistan, Balcanii de Vest si Irak. Statele Unite onoreaza comportamentul brav si angajamentul neclintit al trupelor romane in misiunile noastre comune din lume si ii plangem pe cei care au platit pretul suprem in serviciul libertatii", afirma Hillary Clinton in mesajul transmis Romaniei.

Secretarul de stat aminteste ca Romania si SUA colaboreaza, intre altele, pentru oprirea proliferarii nucleare si cresterea securitatii energetice si apreciaza totodata "rolul-cheie" pe care Romania l-a avut in dezvoltarea noului concept strategic al NATO, dand ca exemplu scutul antiracheta si reforma interna a Aliantei.

Hillary Clinton, care in urma cu cativa ani a fost de doua ori in Romania in calitate de prima doamna, spune ca tara noastra si Statele Unite sunt legate printr-o prietenie construita pe valori impartasite: respect pentru idealurile de libertate si democratie, promovarea prosperitatii pentru toate popoarele si protejarea demnitatii umane si a domniei legii in intreaga lume.

"Ca aliati in NATO si in cadrul altor organizatii internationale, Romania si Statele Unite conlucreaza in privinta multora dintre provocarile noastre globale comune, de la oprirea proliferarii nucleare si sporirea securitatii energetice pana la combaterea schimbarii climatice. Apreciem rolul-cheie jucat de Romania in NATO, in perioada in care lucram la dezvoltarea noului concept strategic, in chestiuni precum apararea antiracheta si reforma interna a Aliantei", spune Hillary Clinton.

"Statele Unite asteapta cu nerabdare extinderea si aprofundarea parteneriatului nostru bilateral continuand totodata consolidarea legaturilor noastre euroatlantice", conchide sefa diplomatiei americane in mesajul transmis cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
Sursa: rNews

Articol citit de 1571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mda

nu s-au primit nici macar la nivel protocolar felicitarile
dar e de bine tanti promoveaza unele idei unde al nostru a zis ca e loial
deci putem fi siguri ca in caz de razboi in iran ne va costa mult si bine treaba asta
nu stiu ce vom castiga dar....
poate stiu unii care sunt loiali

 

 

Bravo ,sincere felicitari Dle Obama

I-ai dat betivannului national exact ce merita o pallma usturatoarre pentru mojicciile si impertinentta afista de ziua Americii si nu numai. Poate in curind ne ajutati sa-i dam si un sutt in poupou sa scapam de el definitiv. God bless America.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor