Hillary Clinton felicita Romania de Ziua Nationala, in numele lui Obama

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 07:59
1704 citiri
Hillary Clinton felicita Romania de Ziua Nationala, in numele lui Obama

Secretarul american de stat Hillary Clinton le doreste romanilor pace si prosperitate in anul ce vine si spune ca asteapta cu nerabdare extinderea si aprofundarea parteneriatului bilateral cu un aliat caruia ii apreciaza loialitatea si sacrificiile din Irak si Afganistan.

Hillary Clinton a transmis Romaniei un mesaj cu ocazia Zilei Nationale, "in numele presedintelui Obama si al poporului Statelor Unite".

"Ne alaturam in marcarea unirii romane si celebram totodata 130 de ani de relatii diplomatice bilaterale si puternicul parteneriat de care se bucura tarile noastre", spune sefa diplomatiei americane.

"Fortele noastre au servit impreuna, cu curaj, in Afganistan, Balcanii de Vest si Irak. Statele Unite onoreaza comportamentul brav si angajamentul neclintit al trupelor romane in misiunile noastre comune din lume si ii plangem pe cei care au platit pretul suprem in serviciul libertatii", afirma Hillary Clinton in mesajul transmis Romaniei.

Secretarul de stat aminteste ca Romania si SUA colaboreaza, intre altele, pentru oprirea proliferarii nucleare si cresterea securitatii energetice si apreciaza totodata "rolul-cheie" pe care Romania l-a avut in dezvoltarea noului concept strategic al NATO, dand ca exemplu scutul antiracheta si reforma interna a Aliantei.

Hillary Clinton, care in urma cu cativa ani a fost de doua ori in Romania in calitate de prima doamna, spune ca tara noastra si Statele Unite sunt legate printr-o prietenie construita pe valori impartasite: respect pentru idealurile de libertate si democratie, promovarea prosperitatii pentru toate popoarele si protejarea demnitatii umane si a domniei legii in intreaga lume.

"Ca aliati in NATO si in cadrul altor organizatii internationale, Romania si Statele Unite conlucreaza in privinta multora dintre provocarile noastre globale comune, de la oprirea proliferarii nucleare si sporirea securitatii energetice pana la combaterea schimbarii climatice. Apreciem rolul-cheie jucat de Romania in NATO, in perioada in care lucram la dezvoltarea noului concept strategic, in chestiuni precum apararea antiracheta si reforma interna a Aliantei", spune Hillary Clinton.

"Statele Unite asteapta cu nerabdare extinderea si aprofundarea parteneriatului nostru bilateral continuand totodata consolidarea legaturilor noastre euroatlantice", conchide sefa diplomatiei americane in mesajul transmis cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....