Scandalul cu e-mailurile lui Hillary Clinton: O suta contineau informatii sensibile

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 09:52
3143 citiri
Scandalul cu e-mailurile lui Hillary Clinton: O suta contineau informatii sensibile
Foto: Facebook/Hillary Clinton

O suta de e-mailuri ale lui Hillary Clinton din perioada in care era secretar de stat al SUA, dintre cele peste 4.000 date publicitatii luni seara, au fost reclasificate retroactiv, deoarece contineau informatii considerate sensibile, potrivit diplomatiei americane.

In aceasta polemica, ce afecteaza campania pentru prezidentialele din 2016 a lui Clinton, Departamentul de Stat a publicat luni seara pe site-ul sau un nou set de e-mailuri trimise, primite sau transmise de la o adresa si un server private, din perioada in care candidata democrata la Casa Alba se afla conducerea diplomatiei SUA (2009-2013).

Scandalul care ar putea sa o coste pe Hillary Clinton cursa pentru Casa Alba: A trimis de acasa mailuri Top Secret

Departamentul de Stat trebuia din primavara, la ordinul justitiei, sa selecteze, sa clasifice si sa publice pe etape, in fiecare luna, sute sau mii de e-mailuri din cele peste 30.000 ale fostului secretar de stat.

In urma cu doua saptamani, Departamentul de Stat a recunoscut ca 60 din aceste e-mailuri trebuiau sa fie reclasificate retroactiv in "confidential", cel mai scazut nivel in conformitate cu reglementarile draconice in materie de comunicare si schimb de informatii pe plan extern si intern pentru administratia americana.

Dintre cele aproximativ 7.000 de pagini facute publice luni seara, "eu cred ca sunt aproximativ 150 de pagini" - sau o suta de e-mailuri suplimentare - care au fost reclasificate retroactiv, a recunoscut purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Mark Toner, intr-o conferinta de presa.

Hillary Clinton, scandal cu informatii clasificate, inainte de nominalizare: Nu am trimis si nu am primit

E-mailurile, care pot fi consultate electronic pe site-ul Departamentului de Stat, sunt ordonate dupa data, din 2009 pana in 2010. Unele reproduceri de e-mailuri sunt trunchiate si sunt etichetate cu "publicare partiala".

Justitia a fixat pentru ianuarie 2016 termenul limita pentru publicarea completa a acestor e-mailuri, cu mai putin de un an inainte de alegerile prezidentiale.

Clinton a trimis, primit sau transmis mai departe - in timpul mandatului sau de secretar de stat - 62.320 de e-mailuri de la un e-mail privat (clintonemail.com) mai degraba decat folosind o adresa de guvern (state.gov), asa cum este regula si asa cum au facut consilierii sai.

Candidata democrata la prezidentialele din 2016 s-a declarat "convinsa" acum cateva zile ca nu a "trimis sau primit informatii care erau clasificate in momentul trimiterii sau primirii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
#Hillary Clinton mail, #Hillary Clinton mail informatii sensibile , #stiri Hillary Clinton
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5