Hirschmann isi exprima regretul fata de incidentul din fabrica

   

Administratorul Hirschmann Romania, Guntram Schneider, si directorul general al societatii, Dan Tulvan, si-au exprimat regretul fata de incidentul din fabrica in urma caruia 21 de angajati au ajuns la spital intoxicati cu o substanta chimica.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii vineri, conducerea societatii a aratat ca, in urma investigatiilor preliminare efectuate de catre autoritatile aflate la fata locului, s-a ajuns la concluzia ca incidentele au fost generate de substanta Panbexil utilizata la finalizarea pardoselii industriale de catre firma de constructii care lucra la extinderea halei de productie.

"Extinderea halei de productie este o zona complet separata de actualul spatiu de productie", se precizeaza in comunicat.

In document se subliniaza ca Firma Hirschmann Romania nu utilizeaza in procesul de productie substanta Panbexil si nu a avut cunostinta despre utilizarea unei substante iritante pentru activitatile de constructie desfasurate in zona de extindere.

"Incidentele inregistrate sunt cauzate exclusiv de catre substanta in cauza si nu de substante sau procese de productie dezvoltate in cadrul firmei Hirschmann Romania. Firma de constructii a primit interdictia de a mai utiliza substanta in cauza (Panbexil) in asa fel incat mediul de lucru sa fie in parametrii normali impusi de lege", se mai arata in document.

Comunicatul mai releva faptul ca in prezent toate persoanele afectate au fost externate din spital, starea sanatatii lor fiind buna.
"In dimineata zilei de 8 august, Hirschmann Romania a cerut efectuarea masuratorilor de noxe in zona de productie si in zona administrativa.

Rezultatele au evidentiat un nivel sub limitele impuse. Avand in vedere cele prezentate mai sus, situatia este in prezent control. Autoritatile competente au dat aprobarea pentru reinceperea activitatii in masura in care masurile dispuse sunt respectate. Suplimentar, firma noastra a planificat un nou set de masuratori de noxe inainte de reinceperea activitatii in ziua de luni, 11 august, in asa fel incat sa existe certitudinea ca mediul de lucru nu a suferit modificari si ca masurile dispuse s-au dovedit eficiente", se subliniaza in comunicat.

Fabrica Hirschmann Automotive Romania, care functioneaza pe platforma Parcului Industrial Mures centru, a fost inchisa, vineri, din cauza unui accident colectiv de munca, in urma caruia peste zece persoane au ajuns la urgenta.

Directorul Parcului Industrial Mures, Istvan Nagy, a declarat, pentru AGERPRES, ca accidentul s-a petrecut in timpul schimbului de noapte si ca a fost nevoie de evacuarea a peste 150 de muncitori.
Vineri, 08 August 2008, ora 23:54
Sursa: AGERPRES
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor