Armata americana pregateste militari fantoma

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 17:14
3127 citiri
Armata americana pregateste militari fantoma

Unul dintre directorii de cercetare din cadrul Oficiului pentru stiinta si tehnologie al US Army, John Parmentola, sustine ca armata aericana experimenteaza tehnologii foarte avansate precum crearea de imagini holografice realiste, generarea de oameni virtuali, "militari-fantoma" si regenerarea membrelor sau organelor pierdute.

Potrivit mai multor publicatii americane, citate de Ziua, americanii au dezvoltat, pe parcursul mai multor ani, tehnologii considerate, inainte, de domeniul SF-ului.

Astfel, daca in Star Trek doctorii de pe Entreprise foloseau pastile pentru a face rinichii omenilor sa creasca la loc, specialistii din armata SUA afirma ca dezvolta o metoda similara, care poate face membrele, sau chiar organele interne, sa se regenereze.

Parmentola spune ca acest proces are la baza folosirea unor particule de dimensiuni moleculare care actioneaza ca un suport pentru tesutul ce se regenereaza si care dispar dupa ce acesta devine suficient de tare pentru a se sustine singur.

Joe Tsien, specialist in neurobiologie, cercetator la Colegiul medical din Georgia si co-director la Brain Discovery Institute, sustine ca a reusit sa elimine prin tehnici avansate anumite amintiri din creierul soarecilor si ca, in prezent, laboratoarele militare incearca sa dezvolte o metoda prin care sa elimine din memoria soldatilor amintirile traumatizante pe care acestia le aduna in zonele de conflict.

Un alt experiment legat de neurobiologie este dezvoltat pentru a permite un fel de comunicare telepatica prin intermediul unor casti care capteaza si trasmit catre un receptor impulsurile electrice pe care le genereaza gandurile umane.

Parmentola isi imagineaza soldatii dintr-o unitate de comando comunicand intre ei fara sunete. "Deci, daca te gandesti la ceva de genul "Porneste!", acest gand va deschide un computer sau va face sa functioneze un dispozitiv", a continuat savantul.

Mai mult, acesta sustine ca anumiti fotoni speciali pot crea o "imagine fantoma", de exemplu, militari sau tehnica de lupta in nori sau fum. "Este ca si cum ai avea un creion care trece peste o imagine si este conectat la un altul care deseneaza acea imagine pe o foaie de hartie", a explicat Parmentola.

O alta aplicatie extraordinara este crearea de personaje virtuale capabile de sentimente si gandire proprie, care sa se comporte asemeni oamenilor si sa raspunda realist la intrebari si la situatii neprevazute.

Personajele virtuale vor fi testate in cadrul jocurilor online pentru a se vedea daca jucatorii umani isi vor da seama ca nu se confrunta cu oameni reali. Daca experimentul se va dovedi un succes, aceasta inventie va putea fi folosita pentru antrenamentul soldatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#militari americani, #regenerare organe, #oameni virtuali , #stiri Holograf