Airbag-ul te poate ucide: Honda a confirmat al 11-lea deces din aceasta cauza

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 15:21
3891 citiri
Airbag-ul te poate ucide: Honda a confirmat al 11-lea deces din aceasta cauza
Foto: Arhiva Ziare.com

Constructorul auto japonez Honda a confirmat ca explozia unui airbag realizat de Takata, instalat pe unul dintre vehiculelel sale, a provocat moartea unui sofer in Statele Unite, la sfarsitul lunii martie, al zecelea astfel de caz inregistrat pana in prezent in SUA si al unsprezecelea in lume.

"In cursul unei inspectii, Honda a confirmat ca airbagul Takata de pe o Honda Civic din 2002 s-a declansat violent in cursul unui accident survenit la 31 martie, in Texas, ceea ce a dus la moartea tragica a soferului", a anuntat grupul intr-un comunicat citat de Le Parisien.

Airbagul te poate ucide: Ce masini au fost rechemate in service in Romania

Victima, Huma Hanif, in varsta de 17 ani, a murit in accidentul minor - coliziunea cu un alt vehicul. "Honda a transmis Agentiei americane pentru Securitate Rutiera (NHTSA) toate informatiile disponibile, obtinute pana in prezent, privind istoricul vehiculului si va continua sa coopereze cu NHTSA pe tot parcursul anchetei privind accidentul", a dat asigurari compania.

Toyota nu scapa de problemele la airbaguri - 1,6 milioane de masini, rechemate in service

Numeroase alte cazuri de activari intempestive ale airbagurilor Takata au fost inregistrate in lume. Acestea au fost urmate de campanii masive de rechemari in service care au vizat 50 de milioane de masini.

Peste 1 milion de masini Honda au probleme cu airbagurile - pot exploda in orice clipa

Takata si constructorii auto care au folosit airbagurile sale nu au elucidat deocamdata cauza problemelor, dar se pare ca este vorba de trei factori: un agent chimic ce nu poate absorbi umiditatea (nitrat de amoniu), conditii climatice extreme si o problema de design.

Joi, actiunile Takata au scazut cu 1,7% la Bursa de la Tokyo.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Honda explozie airbag, #pericol explozie airbag, #explozie airbag , #preturi