Honorius Prigoana: PNL, singurul partid de dreapta. USL, o constructie de moment

Vineri, 31 August 2012, ora 14:57
4742 citiri
Honorius Prigoana: PNL, singurul partid de dreapta. USL, o constructie de moment
Foto: Arhiva

Honorius Prigoana, fiul deputatului PDL Silviu Prigoana, a declarat, vineri, vizavi de plecarea sa din PDL in PNL, ca liberalii sunt singurul partid din Romania care reprezinta dreapta politica, locul sau fiind in randul acestora.

"E vorba de cum vad eu clasa politica, partidele, din punctul meu de vedere, cred ca locul meu e in PNL si ma gasesc in doctrina sa. In afara de PNL nu exista alt partid care sa reprezinte dreapta", a spus Honorius Prigoana, pentru Romania TV.

Noul membru PNL a precizat ca nu s-a consultat cu tatal sau pe aceasta tema, insa i-a dat de inteles ca se vor desparti politic, mutarea venind dupa mai multe discutii cu liberalii.

"I-am dat de inteles ca ne vom desparti din acest punct de vedere. Vine dupa multe discutii cu cei e la PNL, mi-am dat seama ca o adevarata constructie de drepta in Romania se poate face doar in PNL", a explicat Prigoana.

Acesta considera ca USL este o constructie de moment si ca va veni vremea cand PSD si PNL se vor desparti, social-democratii redevenind de stanga, iar liberalii urmand sa reprezinte cu adevarat dreapta.

"USL este o constructie pe moment facuta pentru un anumit scop care nu va dainui vesnic, va veni momentul cand PSD va fi de stanga, iar PNL va reprezenta dreapta", a spus fiul deputatului PDL.

Honorius Prigoana a incheiat cu informatia ca mai multi politicieni din PDL doresc sa treaca la PNL, motivele fiind si doctrinare, dar si de nemultumire fata de actualul partid.

"Asa este, multi au trecut si sunt unii care intentioneaza sa treaca, nu vreau sa va dau nume, fiecare face ceea ce considera ca este bine. Ambele pot fi motive, argumentul doctrinar si ca s-au saturat de PDL. Nu am nimic de reprosat, am avut ani foarte buni la PDL, dar acum este momentul sa ne despartim", a incheiat Prigoana.

Honorius Prigoana s-a inscris in PNL.

Honorius Prigoana, fiul deputatului PDL Silviu Prigoana, s-a inscris in organizatia de Bucuresti a PNL, dupa ce a candidat din partea PDL la alegerile parlamentare pentru functia de deputat.

Silviu Prigoana, tatal lui Honorius Prigoana, a candidat in 2012 pentru sefia Capitalei, din partea PDL, insa a fost invins de independentul sustinut de USL Sorin Oprescu.

Silviu Prigoana: Nu stiam ca Honorius a plecat la PNL.

Deputatul PDL Silviu Prigoana a declarat, vineri, ca nu stia de plecarea fiului sau, Honorius Prigoana, la PNL, precizand ca el nu si-a dat demisia din randul democrat liberalilor.

Deputatul a adaugat ca, daca s-ar pune problema de plecare, atunci si-ar anunta-o de la tribuna Parlamentului.

"Nu m-am inscris in PNL. Nu am cunostinta de inscrierea lui Honorius in PNL, sunt plecat din tara", a spus Prigoana.

#Honorius Prigoana PDL PNL mutare, #Honorius Prigoana Silviu plecare, #Prigoana doctrina dreapta , #PNL