Horea Uioreanu, trimis in judecata de procurorii militari - ar fi cerut ilegal informatii de la SRI

Luni, 07 Iulie 2014, ora 12:03
3359 citiri
Horea Uioreanu, trimis in judecata de procurorii militari - ar fi cerut ilegal informatii de la SRI
Foto: Arhiva

Horia Uioreanu, presedintele suspendat al CJ Cluj, a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, de procurorii militari de la DNA pentru instigare la folosirea de informatii nedestinate publicitatii cu scopul obtinerii de foloase necuvenite.

In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata Anca Albu, fost subofiter SRI Cluj, si mama ei, Silvia Balaj, precum si Mihnea Iuoras, fost subprefect de Cluj, se arata intr-un comunicat de presa al DNA, in care se precizeaza ca acestia si-au recunoscut vinovatia.

In rechizitoriul intocmit de procurorii militari se precizeaza ca Horea Uioreanu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, a determinat-o pe Anca Albu, lucrator SRI la Directia Judeteana de Informatii Cluj, ca, in perioada 2013-2014, sa-i permita "accesul la informatii ce nu erau destinate publicitatii, informatii de care subofiterul urma sa ia cunostinta sau a luat cunostinta in virtutea exercitarii atributiilor de serviciu".

Scopul urmarit de Uioreanu era "sa valorifice aceste date in interes personal si sa contracareze eventualele actiuni ale organelor judiciare care ar viza angajarea raspunderii sale penale".

La schimb, subofiterul SRI solicita transferul la Serviciul de Informatii Externe.

Procurorii spun ca "aceste actiuni au fost savarsite cu intentie, in mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul" Silviei Balaj sau a subprefectului judetului Cluj.

Ceilalti trei inculpati au declarat ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, ca accepta incadrarea juridica a faptelor pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu aplicarea pedepselor primite si a modalitatii de executare a acesteia.

Anca Albu a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, Mihnea Iuoras a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare, la fel ca si Silvia Balaj.

Dosarul lui Horea Uioreanu a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

Horea Uioreanu a mai fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, la mijlocul lunii iunie, alaturi de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogacean si Gabriel Radu Davidescu, precum si de consilierul judetean Ioan Petran, intr-un alt dosar in care este acuzat de fapte de coruptie.

Horea Uioreanu a fost trimis in judecata

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Horea Uioreanu trimis judecata SRI, #Uioreanu proces SRI , #arestat