Uioreanu iese de dupa gratii, dar va fi in arest la domiciliu

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 15:43
1874 citiri
Uioreanu iese de dupa gratii, dar va fi in arest la domiciliu
Foto: Ziar de Cluj

Curtea de Apel Cluj a dispus, miercuri, ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfarsitul lunii mai pentru coruptie, sa fie plasat in arest la domiciliu.

Decizia este definitiva si se aplica de indata, astfel ca Uioreanu va parasi in cursul zilei de miercuri Penitenciarul Gherla.

"Curtea de Apel a respins contestatia declarata de DNA si a dispus astfel inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Horea Uioreanu va parasi in cursul acestei zile (miercuri, n.r.) penitenciarul, dupa ce decizia instantei va ajunge la Gherla", a declarat Smaranda Bara, avocatul fostului presedinte al CJ Cluj.

Horea Uioreanu si-a dat demisia de la sefia Consiliului Judetean Cluj

Avocatul a adaugat ca in arestul la domiciliu Uioreanu are de respectat cateva conditii, printre care interdictia parasirii casei fara permisiunea judecatorului si interdictia de a lua legatura cu martorii si inculpatii din dosarul de coruptie. El va avea insa acces la internet si telefon.

Decizie similara si in cazul omului de afaceri Vasile Pogacean

Aceeasi decizie este valabila si pentru omul de afaceri Vasile Pogacean, arestat alaturi de Uioreanu. O alta persoana arestata in acelasi dosar, Ioan Bene, se afla deja in arest la domiciliu, in baza unei decizii definitive data marti de Curtea de Apel Cluj.

In 23 iunie, Horea Uioreanu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Cluj, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru trei infractiuni de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator si complicitate la spalare de bani.

Ce cumpara Uioreanu cu banii primiti drept mita: Perne, calorifere, covorase si piscoturi

In acelasi dosar, Ioan Bene, membru AGA in cadrul SC Constructii Napoca SA, a fost trimis in judecata, in arest preventiv, pentru dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator si spalare de bani.

Vasile Pogacean, asociat si administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost si el trimis in judecata in arest preventiv, pentru dare de mita.

Horea Uioreanu, trimis in judecata de procurorii militari - ar fi cerut ilegal informatii de la SRI

Procurorii DNA l-au trimis in judecata in acelasi dosar, in stare de libertate, pe consilierul judetean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mita. Tot in stare de libertate a fost trimis in judecata si omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare in cadrul SC Uti Grup SA Bucuresti, pentru savarsirea a doua infractiuni concurente de dare de mita.

Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogacean au fost arestati preventiv in 29 mai, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv.

In luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Horea Uioreanu PNL arest, #Uioreanu arest domiciliu, #fost deputat PNL inchisoare , #DNA