Ce cumpara Uioreanu cu banii primiti drept mita: Perne, calorifere, covorase si piscoturi

Marti, 03 Iunie 2014, ora 17:09
4017 citiri
Ce cumpara Uioreanu cu banii primiti drept mita: Perne, calorifere, covorase si piscoturi

Presedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu a cumparat mai multe bunuri cu banii primiti mita, de la perne si calorifere, la covorase pentru cabana lui si cauciucuri pentru masina. De asemenea, isi platea ratele la banca.

Consilierul liderului liberal, Razvan Pop, a tinut un tabel electronic de evidenta a sumelor primite drept mita, din acesta reiesind ca Uioreanu a cumparat perne, calorifere, filtre cabana, covorase electrice si covorase cabana, dar si piscoturi si sampanie, potrivit Mediafax.

In motivarea magistratilor Curtii de Apel Cluj privind arestarea preventiva se arata ca din banii primiti Uioreanu a platit si taxa de candidatura a sotiei sale la alegerile europarlamentare din luna decembrie 2012.

"Cu privire la aceste cheltuieli am tinut o evidenta contabila pe calculator, deoarece era vorba de multe sume de bani cheltuite si voiam sa am o justificare in fata presedintelui cand voi fi intrebat. Intre aceste cheltuieli mentionez plata lunara a sumei de 4.500 - 4.800 lei catre numitul C. M. L. (la care presedintele avea o datorie, fara sa cunosc originile acesteia), cheltuieli cu masinile familiei - cauciucuri, jante, bani cash dati lui Horea Uioreanu sau sotiei acestuia, cate 2.000 - 3.000 lei.

Pentru cabana am platit taxele pentru proiectare, arhitect, materiale de constructie, geamuri, betoane, am platit de asemenea din acei bani taxa de candidatura a Elenei Uioreanu la alegerile parlamentare din toamna 2012, mai precis i-am dat acesteia in mana suma de 11.200 lei pentru a plati taxa respectiva", este declaratia lui Razvan Pop, potrivit motivarii instantei.

Uioreanu a recunoscut ca a primit mita "in scopuri electorale" - motivarea instantei

In document se precizeaza ca Horea Uioreanu a recunoscut ca a primit peste 20.000 de euro mita de la omul de afaceri Ioan Bene, pe care sa ii foloseasca "in scopuri electorale". Se pare insa ca din sumele de bani primite, liderul PNL Cluj platea si rate bancare.

"Din informatiile obtinute rezulta ca sumele de bani primite de inculpat cu titlu de mita erau folosite fie personal, fie in scopul achitarii unor rate bancare, cat si pentru achizitionarea de obiecte personale. Cele evidentiate in scriptele respective contravin declaratiilor date de inculpatul Uioreanu, cum ca ar fi folosit banii doar in interes electoral", se mai arata in motivarea instantei.

Presedintele suspendat al CJ Cluj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, in urma deciziei Curtii de Apel Cluj. Horea Uioreanu urmeaza sa fie suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, printr-un ordin al prefectului.

Horea Uioreanu a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore. Presedintele CJ Cluj este urmarit penal de DNA pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Citeste si:
Orban, despre posibilitatea ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Cîțu premier: „Cea mai mare minciună. Sunt pe trend ascendent de când au trecut în opoziție”
Orban, despre posibilitatea ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Cîțu premier: „Cea mai mare minciună. Sunt pe trend ascendent de când au trecut în opoziție”
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat joi, 16 septembrie, că nu crede în varianta ca USR PLUS să se întoarcă la guvernare cu Florin Cîțu ca premier și subliniază că formațiunea...
Ciolacu, despre intenția lui Dragnea de a-și face un nou partid: „Și Geoană şi-a făcut partid, și Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?”
Ciolacu, despre intenția lui Dragnea de a-și face un nou partid: „Și Geoană şi-a făcut partid, și Ponta. Acum, dacă doi n-au reuşit, să încerce şi al treilea, nu?”
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 16 septembrie, că i se pare „prea mult” ca fostul șef social-democrat Liviu Dragnea să-și facă un nou partid și a dat exemplul lui Mircea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
MosGerila
rank 5
D ILIU
rank 4
Sa traiasca Uioreanu, mustacios, hotz si penibil,