Uioreanu a recunoscut ca a primit mita "in scopuri electorale" - motivarea instantei

Marti, 03 Iunie 2014, ora 13:44
3501 citiri
Uioreanu a recunoscut ca a primit mita "in scopuri electorale" - motivarea instantei

Presedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a recunoscut ca a primit peste 20.000 de euro mita de la omul de afaceri Ioan Bene, pe care sa ii foloseasca "in scopuri electorale", potrivit motivarii hotararii de arestare preventiva a magistratilor Curtii de Apel Cluj.

"Acuzele privind luarea de mita de la inculpatul P. (Vasile Pogacean - n.red.) sunt reale numai sub un singur aspect, adica faptul ca am primit suma de 20.000 de lei in timp ce ne aflam la o nunta in G.H., insa fac precizarea ca respectiva suma mi-a fost data pentru a o folosi in scopuri electorale si nu pentru anumite facilitati.

Legat de cel de-al doilea capat de acuzare arat ca corespunde faptului ca am luat in cateva randuri bani de la inculpatul B. (Ioan Bene - n.red.), de 1, 2, 3 ori, dintre care imi amintesc suma de 100.000 de lei, primita la finele anului 2012 si inca de doua ori sume mai mici, insa nu-mi amintesc data exacta. Precizez ca eu nu am conditionat primirea acestor sume, ca ele mi-au fost avansate doar pentru a le folosi in scopuri electorale si pentru aceasta eu nu am facut inculpatului niciun fel de servicii de natura profesionala", a declarat Uioreanu, potrivit motivarii magistratilor, scrie Vocea Transilvaniei

Horea Uioreanu, arestat preventiv (Video)

De asemenea, omul de afaceri Ioan Bene a recunoscut ca i-a dat bani lui Horea Uioreanu de mai multe ori: "Arat ca nu am tinut nicio evidenta a sumelor pe care i le-am platit lui U.H.D. (Horea Uioreanu - n.red.), insa apreciez ca in total i-am remis acestuia undeva la 50.000 de euro sau poate chiar mai mult".

"Mai vreau sa precizez ca dupa fiecare remitere de bani aveam o perioada de liniste si buna relatie profesionala dupa care era urmata de o noua solicitare de remitere de bani si eventuale boicoturi sau presiuni in derularea investitiilor si a contractelor ce le aveam cu institutia judeteana", a precizat Ioan Bene.

Ulterior, omul de afaceri i-a declarat judecatorului de drepturi si libertati ca "este real ca in mai multe transe am dat inculpatului U. suma de 278.000 de lei, insa arat ca am facut acest lucru la cererea inculpatului de a folosi aceasta suma pentru partid, in scopuri electorale".

"In cuprinsul aceleiasi declaratii inculpatul a aratat ca inculpatul U. nu l-a conditionat niciodata, insa s-a simtit constrans, deoarece presedintele Consiliului Judetean era factor de decizie, iar el se temea ca in cazul in care nu va da curs solicitarii va avea diferite piedici in alocarea sumelor de bani", se mai arata in motivarea magistratilor Curtii de Apel Cluj.

Uioreanu, arestat: Cine va fi presedinte interimar al CJ Cluj

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, in urma deciziei Curtii de Apel Cluj. Horea Uioreanu urmeaza sa fie suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, printr-un ordin al prefectului.

Horea Uioreanu a fost retinut, miercuri seara, pentru 24 de ore. Presedintele CJ Cluj este urmarit penal de DNA pentru luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Horea Uioreanu motivare arest, #Uioreanu mita scopuri electorale, #Uioreanu arestat preventiv , #mita